Fri12042020

Poslednja izmena:12:26:49 PM

Back KULTURA MUZIKA YU Grupa održala veličanstven koncert u Sava centru

YU Grupa održala veličanstven koncert u Sava centru

  • PDF

YU Grupa je u četvrtak, 19. aprila u Sava centru, održala koncert, kojim je opravdala sva očekivanja. Dupke puna Velika dvorana bila je ispunjena velikim brojem poklonika muzike ove grupe, ali i poznatim imenima naše rock scene. Ovaj svojevrsan „praznik“ isčekivan je pune dve godine, kada, iz ko zna kojih razloga, nije obeležena 40-togodišnjica aktivnog delovanja benda.

Puni sveže, mladalačke energije, braća Jelić, Žika i Dragi, uz podršku sina njihovog brata Radovana, gitariste Petra Jelića, te Slobodana Jurišića Jure, „pržili“ su bez stanke više od dva sata, i pokazali da su u standardno odličnoj formi.

Koncert je započet ređe izvođenim „baladama za zagrejavanje“, a onda nastavljen svima znanim pesmama, da bi atmosferu, negde sredinom koncerta bukvalno podigli do usijanja. Čitav auditorijum pevao je i njihao se u ritmovima „Odlazi“, „Dunave“, „U tami disko kluba“, „Kosovski božuri“...

Gosti YU Grupe, bili su prijatno iznenađenje. Možda je neko očekivao da se na sceni pojave muzičari, nekada članovi benda, ali, pošto su braća Jelić sarađivala sa velikim brojem muzičara, nepravedno bi bilo da su izdvojili neke. Zato su se, u svom maniru, opredelili za porodičnu priču, pa je uz svog oca, „U tamo disko kluba“ pevao Aleksa Jelić, na dve pesme sarađivale su „Alektice“, koju predvodi supruga Petra Jelića Aleksandra, i Nigor, saputnik na prošlomesečnoj američkoj bajkerskoj priči, jedini spoljni član, koji je repovao.

Nedoumica o tome, da li je Sava centar bio pravi izbor da primi muziku YU Grupe pokazala se izlišnom već posle prvih taktova, jer su YU-ovci zvučali fantastično, a svako od prisutnih mogao je da nađe prostor da pokaže svoje emocije.

Sve u svemu, sviranje ovih legendarnih „mladića“ bilo je za čistu desetku, a Dragi Jelić se potrudio da ga oboji svojim raskošnim, jedinstvenim vokalom.

Na kraju koncerta, Žika je obećao ponovno viđenje, ako ne pre onda sigurno za jubilarni, 45-ti rođendan grupe. Držaćemo ih za reč.

Više slika sa koncerta YU Grupe u Sava centru, možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar