Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje 24. aprila

Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje 24. aprila

  • PDF

Veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu, održaće se u utorak, 24.04.2012. godine. Od 55 prijavljenih škola iz 26 gradova Vojvodine do finala su stigle samo tri koje su pokazale najbolje znanje. To su ekipe Gimnazije iz Bečeja, Gimnazije iz Inđije i Ekonomske škole iz Sombora. U finalu takmičari će, pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti, pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema, koji će im zadati predstavnik iz privrede. Pored toga, mr Zdravko Živković će takmičarima zadati dodatni zadatak, da reše slagalicu „Doris” koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G. Finale takmičenja za sve maturante Vojvodine “FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE” tradicionalno, svojim prisustvom, uveličaće i počasni gosti, Prof. dr Zoltan Jegeš, Pokrajinski sekretar za obrazovanje Vojvodine, i mr Zdravko Živković, Viši savetnik i Sekretar Odbora za budžet u Vladi AP Vojvodine, kao i istaknuti predstavnci privrede.
Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, koje je zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, počelo je 26.03.2012. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni.
Za jedanaest kvalifikacionih dana dobili smo jedanaest polufinalista koji su pokazali izvanredno znanje iz opšte kulture i informisanosti. Svaki dan se takmičilo po 5 škola, a u polufinale se plasirala ona škola koja je osvojila najviše bodova, odnosno koja je pokazala najviše znanja. Dokaz da su maturanti ove godine veoma dobro pripremljeni je i to što se nekoliko puta desilo da smo imali izjednačen rezultat između dve, pa čak i tri škole. U takvim slučajevima, takmičari sa izjednačenim poenima, odgovarali su na bonus pitanja sve dok bolji nisu pobedili.
Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima na takmičenju, kao i prijateljima FIMEK-a koji su pomogli da se takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno realizuje, a to su: Akvapark „Petroland“, Gatarić Intrnational group, Štamparija „Futura“, DAG Motion Studio, Gepard, Hotel „Biser“ Derventa BiH, Frizerski salon „Bruka“, caffe „Casper plus“, caffe „Cuba Libre“, AD „Graničar“ Konak,
Armex, Profit Vedere, RTV Panonija, RTV Delta, Radio Signal, Radio „Jugović“, Emisija „Cuba Libre“ na radiju AS, Dnevne novine Dnevnik, Portal i časopis „Kuda Večeras“, Izdavačka kuće „Mate“, Izdavačka kuća „The English Book“, Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“, sajt „Infostud“ i naravno sajt „TopSrbija“.

Tamara Krstić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com