Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Goran Petković: Turistički potencijali Srema i Vojvodine na blututu

Dr Goran Petković: Turistički potencijali Srema i Vojvodine na blututu

  • PDF

-Prijatno sam iznenađen da je Srem postao jedna od najuzbudljivijih destinacija u turističkoj ponudi Srbije. Sada je potrebna agresivna promocija, kako bi se povećanje turističkog kapaciteta Srema i isplatilo. Trudićemo se da sva mesta koja su mapirana stavimo u komercijalnu svrhu, jer ne sme da se dogodi da su ljudi, koji su svoje salaše i druge kapacitete pretvorili u turističku ponudu, uzaludno ulagali novac-izjavio je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, na promociji projekta „Unapređenje kapaciteta u turizmu vojvođanskog klastera“, održanoj 24. aprila u organizaciji Turističke organizacije Sremski Karlovci. Na konferenciji u Sremskim Karlovcima, neiskorišćenom biseru ovih prostora, najavljeno je da će u nasjkorije vreme medijska promocija ne samo ove, već i svih voojvođanskih turističkih destinacija, uz klasične načine propagande, biti i na savremen, dostupniji način.
-Strani turisti koji ulaze u Srbiju preko graničnih prelaza u AP Vojvodini, moći će preko „blututa" da se informišu o svemu što ih očekuje na vojvođanskom tlu.
Aplikacija je napravljena na srpskom i engleskom jeziku, a osim na graničnim prelazima, dostupna je i na sedam najfrekventnijih mesta u Sremu-naglasio je državni sekretar Petković i dodao:
-Težište projekta je na promociji i unapređenju kvaliteta turističke ponude na destinaciji Vojvodine i konkretno Srema, ali i razvoj javnih zabavno-rekreativnih sadržaja, kao i edukacija svih onih koji će učestvovati u turističkoj ponudi Srema.
Sve aktivnosti rađene su tako da se nije razmišljalo samo o Sremskim Karlovcima, kao pojedinačnoj destinaciji, već i o regionu Vojvodine, a cilj je bio da se povežemo i povećamo broj turista promocijom i uveđenjem novih sadržaja.
U projekat su bile uključene karlovačka, inđijska, rumska i šidska opština, a u jednoj od faza, investiralo se u zabavnorekreativne sadržaje na Stražilovu, tako da je to izletište sada bogatije za 26 ložišta, infotable i obeleženu stazu od spomenika Branku Radičeviću do manastira Velika Remeta i Grgeteg-obavestio je Goran Petković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com