Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Podrška državnog sekretara Gorana Petkovića organizaciji 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova

Podrška državnog sekretara Gorana Petkovića organizaciji 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova

  • PDF

Direktor Vinarije Mačkov podrum, Sava Jojić, susreo se u sredu, 25. aprila, sa državnim sekretarom za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, dr Goranom Petkovićem, prilikom promocije projekta “Vinski putevi Srbije“ u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada. U neformalnom razgovoru gospodin Jojić je obavestio državnog sekretara o predstojećem 47. Svetskom kongresu vinskih vitezova u Srbiji od 31. maja do 6. juna.

Organizator najvećeg vinskog skupa u istoriji naše zemlje, Udruženje vinskih vitezova „Sveti Gerogije“ iz Novog Sada, čiji je član Viteškog odbora i Sava Jojić, ugostiće delegate iz 30 država sa svih kontinenata, a na svom putu kroz našu zemlju, oni će obići Novi Sad, Sremske Karlovce, Palić, Suboticu, Beograd, Oplenac, Vršac, kao i Vinariju Mačkov podrum u Irigu, gde će im uz obilazak Vinarije i degustaciju vina, biti priređen i jedinstven doživljaj, sremski ručak u samom vinogradu sa pogledom na Frušku goru.
Gospodin Goran Petković je dao punu podršku ovoj izuzetnoj vinskoj manifestaciji i naglasio da će ispred Sektor za turizam, učiniti sve da ovaj skup bude organizovan na najvišem nivou.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com