Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Švedska grančica, čudesni eliksir

Švedska grančica, čudesni eliksir

  • PDF

Organizam je u vreme smena godišnjih doba, zime i proleća, najranjiviji, a kao rezultat toga, javljaju se alergije, raznorazne upale, infekcije, respiratorni problemi, hroničan umor itd.

Kao i uvek, pod motom, “bolje sprečiti nego lečiti”, otišli smo u Biljnu apoteku Biolak Alt-Medica, situiranu u Poslovnom centru “Atrijum”, u Ulici Narodnog fronta 73, na Limanu IV, i od fitoterapeuta, Stane Kostadinović – Živković, zatražili savet, i dobili ga.
Bez dvoumljenja, u ovom “osetljivom” periodu preporuka fitoterapeuta je SCHWEDEN BITTER, u narodu poznat kao ŠVEDSKA GRANČICA ili ŠVEDSKA GORČICA.

Najjednostavnije, Švedska grančica se može definisati kao opšti čuvar zdravlja. To je čajna mešavina koja u sebi sadrži od 24 do 34 raznih lekovitih biljaka, a upotrebljava se za:

-regulisanje metabolizma i jačanje imunoloških snaga organizma,

-za normalizaciju probave,

-deluje blago umirujuće,

-poboljšava cirkulaciju i čišćenje krvi,

-pospešuje izlučivanje tečnosti što pomaže kod upale bubrega, bešike i uopšte protiv bakterija u mokraći i stvaranja kamena u bubregu ižuči,

-deluje protiv ciste, mioma i tumora,

-smanjuje osetljivost organizama kod svih vidova alergija.

Eliksir od švedske grančice se koristi za unutrašnju i za spoljnu upotrebu, kao preventiva  i kao lek, ali i dodatak određenoj terapiji prema dijagnozi u dogovoru sa fitoterapeutom.

Blagotvorno delovanje Švedske grančice na opšte zdravlje ljudi potvrđuje i činjenica da se preporučuje svima, jer njegovo korišćenje ne izazaziva nikakave posledice.

Recept za Švedsku grančicu, čuvan je kao tajna više vekova, a pronađen je kod Švedskog lekara Samsta, koji je umro u 104-toj godini, od posledice pada sa konja. Zabeleženo je da su njegovi preci živeli i do130 godina, a pouzdano se zna da je njegova žena živela 112 godina.

Lekovito bilje za pripremu Švedske grančice, u apoteci Biolak Alt-Medica, odabrano je po poznatom starom receptu koji je delimično izmenjen i usklađen sa novim saznanjima o lekovitom delovanju pojedinih sastojaka.
Najbolja preventiva od bolesti je čuvanje i briga o svom zdravlju, a jedan od najboljih čuvara našeg zdravlja je upravo stari narodni lek, Švedska grančica.

Na tržištu se može kupiti u različitim verzijama, ali je provereno najbolje i najpovoljnije da kupite čajnu mešavinu i da ga sami pripremite.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com