Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back HRANA I PIĆE Hrana Carnex apsolutni šampion Novosadskog sajma

Carnex apsolutni šampion Novosadskog sajma

Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvode od mesa, koju su sačinjavali stručnjaci sa beogradskog Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta veterinarske medicine, novosadskog Instituta za prehrambene tehnologije, Tehnološkog i Poljoprivednog fakulteta, te Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane i osječkog Prehrambeno tehnološkog fakulteta, završila je obiman posao i proglasila pobednike.

Veliki šampionski pehar i naziv Apsolutnog šampiona Novosadskog sajma za 2012. godinu, poneo je „Carnex“ A.D. iz Vrbasa za vrhunski kvalitet i brojne inovacije u asortimanu i prezentaciji proizvoda. Kompanija za proizvodnju mesa „Agroživ“ A.D., Žitište je šampion u proizvodnji pilećeg mesa, a priznanje je zaslužila za izvanredan kvalitet i širok asortiman živinskog mesa i proizvoda od ove vrste mesa.
Srebrni šampionski pehar pripada „Vindiji“ d.o.o., Lajkovac, za odličan kvalitet polugotovih jela i proizvoda od živinskog mesa.
Pehar Novosadskog sajma pripao je firmama: „Koteks“ d.o.o., Surčin, za kvalitet kobasica, dimljenih, suvomesnatih i fermentisanih proizvoda od mesa, „Zlatiborac“ d.o.o., Beograd, za kvalitet tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta, „ZDI - PRODUKT“ d.o.o., Široki Brijeg, za kvalitet barenih kobasica, suvomesnatih i fermentisanih proizvoda i „Mianja“ d.o.o., Cetinje, za kvalitet tradicionalnih proizvoda sa poznatim geografskim poreklom.

Za kvalitet gotovih jela u limenkama Poveljom Novosadskog sajma nagrađena je Kompanija „Takovo“, Gornji Milanovac.

Šampioni kvaliteta u grupi proizvoda su: „Ravlić“ UTD, Osijek, Kompanija za proizvodnju masa „Agroživ“ A.D., Žitište, „Martex“ d.o.o., Cetinje, „ Mianja“d.o.o., Cetinje, „ Mirna Ribolov“ d.o.o., Rovinj, DTD Ribarstvo d.o.o., Bački Jarak, „ Antoj Arvaj“ s.p., Kranj, „ZDI - PRODUKT“ d.o.o., Široki Brijeg, „Carnex“ d.o.o., Vrbas, “Vindija“ d.o.o., Lajkovac i SUR „Boem“, Pirot.

Prigodna svečanost kojom prilikom će nagrađenima biti uručena priznanja, biće održana u petak 11. maja u 18 h u Kongresnom centru Novosadskom sajmu, dan uoči početka 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com