Sun04142024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back TURIZAM BANJE Specijalna bolnica Merkur: Svečano otvoren Balneo centar Fons medicus

Specijalna bolnica Merkur: Svečano otvoren Balneo centar Fons medicus

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Na IV međunarodnom Kongresu banja 15.maja 2012.godine Specijalna bolnica Merkur je svoju lidersku ulogu u oblasti zdravstvenog turizma potvrdila novim projektima. Kompletna rekonstrukcija prizemnog dela Termomineralnog kupatila završena je otvaranjem Balneo centra - potpuno renovirane Ambulante za terapije uro-genitalnog trakta- vaginalno orošavanje i klizme za debelo crevo, koja inače postoji od 1974. godine.
Pod nadzorom stručnog medicinskog tima uz prirodna bogatstva – termomineralne vode ove terapije su jedinstvene u Evropi, čime Merkur dokazuje da je negovanje tradicije lečenja garant uspeha. Na godišnjem nivou Ambulanta za klizme i vaginalna orošavanja primi više od 20.000 pacijenata, što je, u stvari, najbolji dokaz koliko su ove terapije blagotvorne i – delotvorne.

One se rade isključivo lekovitom toplom mineralnom vodom, bez ikakvih dodataka, a lekari kažu da je samo jedan ciklus od deset terapija ispiranja u toku godine – odlična preventiva protiv većine ozbiljih oboljenja uro-genitalnog trakta!

 

Vaginalna orošavanja se primenjuju kod: hroničnih zapaljenja urogenitalnog trakta ili grlića materice, balnegrupe III, V I VI, stanja posle zapaljenja i operativnih zahvata, steriliteta itd.

Ove bezbolne i neinvazivne terapije predstavljaju prvi stepen u lečenju steriliteta.

Terapije klizmama se primenjuju kod hroničnog kolitisa, opstipacija, uceroznog kolitisa, Kronove bolesti, kod žena koje su ginekološki zračene itd.

Specijana bolnica Merkur je već godinama u investicijama koje donose unapređenje u svim sektorima. Tako je nabavkom nove opreme, oblaganjem zidova i podova granitnom keramikom, postavljanjem novog mobilijara i renoviranjem Ambulante za terapije uro-genitalnog trakta, završena i rekonstrukcija čitavog prizemlja zgrade Termomineralnog kupatila, u čijem sastavu je i Wellness centar, kade za kupanje, fizikalni bazen i Peloid centar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com