Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Pozivnica za Drinsku regatu u Ljuboviji

Pozivnica za Drinsku regatu u Ljuboviji

  • PDF

Dani Drinske regate u Ljuboviji, spektakularni događaj, jedinstven ovakve vrste u Srbiji,  počinju 7. jula. Otvara ih „Malinijada“, izložba maline i proizvoda od maline na Lukića Brdu. Zatim sledi „Skobaljijada“, takmičenje u pecanju skobalja na Drini u Crnči, koje će biti održano 8. jula. Tokom sedam dana svakodnevno će se odvijati različita sportska dešavanja, animacije za decu i prateći sadržaji regate.
Koncert gostujućeg Kulturno umetničkog društva ”Dule Milosavljević Žele” iz Čačka i lokalnog  KUD-a „Azbukovica“ na bini koja će biti postavljena kod Motela, predviđen je za 13. jul u 19:30 časova. Potom će  u 21:00 h na istoj bini uslediti koncert Marinka Rokvića.
Okosnica čitave manifestacije - spust Drinom, Drinska regata od Rogačice, startuje 14. jula u 9:00 h, a cilj je u Ljuboviji. Tog dana biće priređeno je više animacija za najmlađe, dok je za one strije, u večernjim satima, pripremljen concert Akapulko benda, da bi oko ponoći usledila tzv. Pena party.
Dan 13. jul je posvećen narodnoj muzici, dok je 14. predviđen šarolik i bogat  program dešavanja za mlađu populaciju. Cilj organizatora, Turističke organizacije Ljubovija,  je da programom zadovolji različite muzičke ukuse, da za svakoga bude po nešto. Zbog toga je jedno veče posvećeno narodnoj, a drugo zabavnoj muzici. Pored koncerata, ove godine se priprema i  zabava kakvu do sada Ljubovija nije videla, a to je pena patry 14. jula u kasnim večernjim satima.
-Očekujemo veliki broj učesnika regate, koji će ploviti Drinom i takođe dosta posetilaca pratećih sadržaja. Dobar provod je zagarantovan i zato dođite u što većem broju i povedite svoje prijatelje i rođake. Ponećete nezaboravne utiske sa plovidbe Drinom - najlepšim delom njenog toka. Učesnike regate zabavljaće plutajući trubački orkestri, tako da će doživljaj biti potpun – pozvala je ispred rganizatori ovog velikog druženja, Opštine Ljubovija i Turistička organizacija opštine Ljubovija, direktorka TO Slađana Grujičić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com