Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Ilija Uzurov, čovek sa hiljadu interesovanja

Ilija Uzurov, čovek sa hiljadu interesovanja

  • PDF

Radi, radi svašta radi samo da nije obično, otprilike je prvi utisak koji steknete pri susrtu  sajednim neobičnim čovekom, Ilijom Uzorovim. Šta sve može da stane u jedan ljudski život, od aktivnosti, pokušaja i dobitaka, pokušaće da pokaže letimična lična karta ovog nesvakidašnjeg „večitog mladića“..

Ilija Uzurov će biti upamćen kao čovek sa najneobičnijim šeširom na VIII temerinskoj pauljijadi, a tako smo ga i mi upoznali, mada smo shvatili da se znamo od ranije.  Ilija Uzurov je rodom iz Bača a živi i radi u Subotici. Po profesiji je građevinac, ali taj posao ne radi godinama. Godine 1997. dolazi u Suboticu i počinje da radi kao špediter. Već sledeće godine postaje zvanični carisnko-pravni logističar kompanije British American Tobacco,i to je radio do 2000 godine., Posle je postao carisnko-pravni savetnik Asocijacija lizing kuća, i dan danas vodi neke lizing kuće, kao što je građevinska austrijska kuća „Por“(Por  tehnobau und umvelt akcijengezelšaft), koja je izgradila most preko Ade, vodi kompletnu logistiku „Lafarge“za Balkan, zvanični je diler poljske firme Wielton za traktorske i kamionske prikolice i poluprikolice, takođe za Balkan, vlasnik firmeProfectus DOO.

U slobodno vreme je instruktor ronjenja, bajker, pecaroš (na njegovom face profil možete ga videti sa ogromnom ribom, kirnjom od 25 kg), vitez najmasovnijeg vinskog reda u Srbiji „Sveti Georgije“ sa sedištem u Ajzenštatu. Prošle godine proglašen za viteza, u vreme 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova, kojima su domaćini upravo vitezovi Svetog Georgija sa sedištem u Novom Sadu, u župnoj srkvi Imena Marijina (popularnoj novosadskoj katedrali) unapređen je u vinskog savetnika, u drugi od četiri stepena viteštva.

- Svi kažu da imam izuzetan „šmek“  za vino i da sam jako dobar degustator za vino i jako dobar komentator vina, što znači da kada kažem ono što mislim, a kažem uvek, da je to i tako, sa jasnim naznakama šta tom vinu nedostje ili čega ima previše. Ukratko, smatraju me znalcem u određivanju kvaliteta vina, sromno u priznavanju svog prirodnog talenta komentariše gopsodin Uzurov.

Ovaj gospodine se uzgred bavi i strličarstvom tj. lukom i strelom, i još uvek je aktivni takmičar (ove godine se takmičio na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u streličarstvu). Prvi je u Srbiji osnovao Agenciju za lov lukom i strelom.

-Kod nas postoji propis da se može loviti u zatvorenom lovištu veličine preko 1000 ha. Ja sam otvorio TA koja se bavi dovođenjem stranih lovaca na lov lukom i strelom u Srbiju. Nedavno otvorena, agencija treba da zaživi i počene sa radom.

Pošto smo ga sreli na manifestaciji koja se prevashodno bavi „kuvanjem“ priznaje da je na pasuljidjadi u Temerinu po peti put, i da  dolazi u Temerin sa svojom ekipom bajkera, ne da se takmiči, već samo zarad dobrog druženja, jela i pića. Bio je dve godine državni prvak u kuvanju riblje čorbe, kulinar je u srcu i kuva po celoj Srbiji, ali ovde, u Temerinu „kuvamo za naše društvo bajkera, koje svakog časao očekujemo, njih dvadesetak, tridesetak  momaka, koje želimo da ugostimo“.

-Pripadam Asocijacije STAR Touring& Riding, koja okuplja ljude koji voze yamaha choper-e. Teram trenutno jednog od najtežih choper-a na svetu, težak je oko 400 kg, yamahinechoper, Star ranger,jednog od tri u Srbiji a donedavno ih je bilo dva. Motori su namenjeni samo za američko tržište 400 kubika, 100 konja, 400 kg.

U slobodo vreme kuva, roni, vozi motore, i u poverenju više ne leti a, nekada je bio i pilot.

-U životu sam svašta probao i nemam neke velike prohteve za nečim specijalnim. Imam želju da kupim neki besan sportski auto. Biće i to uskoro. A šta sam postigao – mislim dosta. Wieilton je do pre tri godine bio totalna nepozanica na našem prostoru, a sada je 20% ukupne prodaje Wieltona, 40% kipersko tržište u Srbiji. Tržište je sve reklo i ne traba nam više ni reklama ni promocije. Za mesec dva stiže najnoviji Wielton-ov proizvod, i ne sumnjam da će imati uspeha kao i svi dosadašnji, kaže Ilija Uzurov, čovek sa najlepšim šeširom koji su mnogi hoteli da mu ukradu a neki i da ga zapale. Razbucani slamnati šešir kupio je na  moru, i baš je takav tražio, kao da majstor nije imao vremena da ga završi, kao da je grom udario u njega, nemam pojma.....

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com