Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Dragan Ćoso, Agencija MISS UMD: Lepota u službi pameti

Dragan Ćoso, Agencija MISS UMD: Lepota u službi pameti

  • PDF

„Svaka lepota je senzacija“, pisao je M. Kessel. O lepoti kao obećanoj sreći, ispunjenju smisla ili čistom smislu, bavili su se pisci, mislioci, uglavnom muškarci, i suočeni sa njom priznavali kapitulaciju intelekta. Svako vreme imalo je svoju viziju lepog, i uvek je bilo nadaleko čuvenih lepotica čija je lepota, dugo pošto je iščezla, prepričavana i sanjana, ostala zamrznuta u vremenu.

Kako se definiše lepota danas, i kako izgleda lepa devojka i žena XXI veka, pokušao je da nam kroz svoj rad približi čovek koji se godinama bavi modnom fotografijom, Dragan Ćoso, osnivač i vlasnik  Agencije "MISS UMD", Udruženja modnih delatnosti, organizator prvog Izbora za „Mis mature“ u Vojvodini.

-Ove godine, moja Agencija vodi kampanju podeljenu na četiri izbora za najlepšu devojku. Prvi se desio na Međunarodnom festivalu „Šunka fest“, koji je održan na Novosadskom sajmu 9. juna. Drugi je bio 15. juna, i to je novina ove godine, jer je to bio Prvi izbor za „Mis mature Vojvodine“, čije je super finale održano u popularnom novosadskom restoranu Barutana. S tim u vezi, radili smo kampanju po svim vojvođanskim školama. Našu ideju o izboru za „Miss mature“ podržale su 132 škole u Vojvodini i Ministarstvo prosvete AP Vojvodine. U sklopu izbora za najlepše, biramo i najbolje učenice, pa smo u okviru manifestacije održali i to proglašenje.

Treća manifestacija, nazvana„Mis leta“, takođe nova, biće održana 25. avgusta, u novootvorenom Aqua parku u Bačkom Petrovcu, a u sklopu tog događanja, imaćemo i pripreme devojaka za nastupe. Poslednja manifestacija u tom nizu je izbor za Mis Subotice, koja će biti priređena na Paliću, 1. septembra. Sve pobednice prethodnih takmičenja na izborima za najlepšu, imaće priliku da učestvuju na završnom izboru Mis Srbije, koji će biti održan 7. oktobra, a devojke će se za tu feštu, najverovatnije pripremati u Turskoj.  

Modeling agencija "MISS UMD"je profesionalna modna i markentiška agencijasa decenijskim iskustvom u organizovanju najprestižnih događaja u lepoti i modelingu na prostoru Vojvodine. Osnovana 1998. godine, ima za cilj promociju lepote, talenta, kulture i obrazovanja mladih devojaka. Od samog osnivanja, Agencija sarađuje sa MissYu u izboru za najlepše devojke Srbije koje idu na svetska takmičenja.

-Definitivno, kompanija Miss Yu je proširila vidike, kada je lepota u pitanju, kaže Dragan Ćoso. - Jako je širok dijapazon mogućnosti koji se pruža izabranim devojkama, tako da to sigurno nije samo običan izbor najlepše, nego jedna mnogo komleksnija stvar. Ja moram da spomenem da svake godine finalistkinje na takmičenjima za Miss Yu, dobijaju studijske stipendije za nastavak školovanja, a ove godine smo i mi, kao nagradu uveli stipendiranje devojaka, zahvaljujući pomoći i stipendijama koje je obezbedila Privredna akademija u Novom Sadu, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment i Međunarodno poslovno pravo. Najlepše devojke će dobiti stipendije i lepa letnja putovanja od novosadske Turističke agencije Internacional Line.

Cela ova priča, o organizaciji izbora najlepše devojke, potvrđuje tezu da svako vreme ima druge standarde i donosi neka nova pravila ponašanja. Lepota današnjih devojaka stavljena je u službu njihove kvalitetnije budućnosti. Izborom se može zaslužiti školovanje, putovanja i niz benefita koji će nekim devojkama pružiti nove mogućnosti, a mnoge od njih će to i iskoristiti. Danas uvredljivo zvuče, do pre par godina uobičajene sugestije devojkama, da budu lepe da bi se dobro udale. Danas je lepota definitovno u službi pameti, obrazovanja, samostalnog izgrađivanja ličnosti i postignuća na profesionalnom nivou. Ženska lepota XXI veka nije više u službi muškaraca (pitanje je da li je ikada i bila), već obaveza svake pripadnice lepšeg pola da opravda svoje postojanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com