Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Noć istraživača , prilika za zaljubljivanje u nauku

Noć istraživača , prilika za zaljubljivanje u nauku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Evropski projekat NOĆ ISTRAŽIVAČA 2012 održaće se u petak, 28. septembra 2012. godine u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Nišu i mnogim drugim mestima u Srbiji, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno-matematičkog fakulteta, Kreativno edukativnog centra, Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu, Centra za promociju nauke, Festivala nauke i Instituta "Mihajlo Pupin".
Noć istraživača predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svetu, namenjenu populaciji svih starosnih doba i obrazovnih profila. To je jednodnevni spektakl koji se na isti dan održava u celoj Evropi. Ovaj projekat se realizuje kroz 7. Okvirni program EU (FP7) i predstavlja edukativno-zabavnu promociju rada i života naučnika. Organizatori Noći istraživača POZIVAJU istraživače i naučnike iz Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije da uzmu aktivno učešće u NOĆI ISTRAŽIVAČA 2012, koja će se održati 28. septembra ove godine.
 Ove godine, lajt motiv Noći istraživača je "zaljubljivanje u nauku" i zato se pozivaju istraživači i naučnici da uzmu aktivno učešće i prijave svoje nove, kreativne i interaktivne radionice koje će posetiocima približiti globalne izazove i druge naučne koncepte.

Od prijavljenih radionica 15 najboljih i najinteresantnijih biće izabrano da se predstavi na Noći istraživača 2012. u Novom Sadu. Učesnici izabranih radionica biće nagrađeni sa 20.000,00 dinara po radionici. Takođe, izabrane radionice imaće na raspolaganju budžet od 5.000,00 dinara za sitne troškove, ali će postojati i mogućnost finansiranja izrade posebnih eksponata za nekoliko izabranih radionica.
Organizatori žele posebno da naglase teme od opšteg značaja u okviru evropske platforme "Horizon 2020". S tim ciljem radionice kojima će se predstavljati istraživači biće grupisane u 4 tematske celine, a to su: Energija i okolina, Inovacije i ideje, Hrana i voda, Zdravlje i bezbednost.
Prijave projekata uz kratak opis zamišljenih aktivnosti i potrebnog materijala će se primati do 20. jula 2012. Prijava se može preuzeti na sajtu Univerziteta u Novom Sadu ili slanjem upita programskom koordinatoru Noći istraživača za Novi Sad na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Više informacija o projektu i planiranim aktivnostima biće uskoro dostupno na sajtu: www.nocistrazivaca.rsi na Facebook stranici: "Noć istraživača - Srbija".
 Kontakt osobe za više informacija: Aleksandra Gak
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
i Marija Jovanović
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
 Imena pobednika konkursa će biti objavljena do 1. avgusta 2012. Poziv je otvoren za sve zainteresovane istraživače, bez obzira na njihovo zvanje i mesto zaposlenja.
 Budite deo najveće i najzabavnije promocije nauke i naučnika na svetu. Učestvujte u Noći istraživača 2012!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com