Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back HRANA I PIĆE VINO ИНТЕРФЕСТ ОД 5. ДО 7. ЈУЛА У НОВОМ САДУ

ИНТЕРФЕСТ ОД 5. ДО 7. ЈУЛА У НОВОМ САДУ

  • PDF

Највећи фестивал вина у региону, овогодишњи “Интерфест“, у свом деветом издању окупиће на Тргу слободе у Новом Саду од 5. до 7. јула, 120 винарија из земље и иностранства,а први пут биће представљена и вина „новог света“ из Аустралије, Јужне Африке и Латинске Америке.

 Поред њих, вински подруми из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније, Мађарске, Шпаније, Италије и Португала, понудиће, како се очекује, десетинама хиљада љубитеља добре капљице, врхунска вина.

Посебно занимљиво биће на промоцији 10 највећих македонских винарија које су за своје производе побрали награде на најпрестижнијим светским такмичењима. Такође, Португал, земља позната по аутохтоним сортама, потврдиће посетиоцима „Интерфеста 2012“ популарност њених вина у свету који је жељан нових и другачијих укуса...

 - Ове године, такође први пут, организоваћемо јединствену, упоредну дегустацију португалских и српских аутохтоних вина на којој ће и жири медија дати свој суд- каже Наташа Будисављевић, оснивач традиционалне смотре винара и истиче да овогодишњи „Интерфест“ подржавају Град Нови Сад, Влада АП Војводине, Министарство економије и регионалног развоја,  ГИЗ - организација за међународну сарадњу из Немачке и свакако, генерални спонзор, „Књаз Милош“. - Такође, потребно је нагласити да ће ове године на фестивалу у центру Новог Сада, због великог избора вина Медитерана, посетиоци моћи да уживају  у сласним залогајима баш „Медитеранске кухиње“. Јер, напоменимо само, Французи су сљубљивање вина и хране назвали „маријаж“, намерени да нагласе нераскидиву везу управо између хране и вина.

У забавном делу програма, који ће као и претходних година  бити уприличен на главној фестивалској бини испред Градске куће, наступаћеМасимо Савић,  оркестар Александра Дујина иДуца Арадски - „Хепи хипи бенд“.

Видимо се на „Инетрфесту 2012

Више слика са промоције ИНТЕРФЕСТА 2012., можете да погледате  о в д е.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com