Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Interfest 2012. – sve je spremno za najveću vinsku smotru

Interfest 2012. – sve je spremno za najveću vinsku smotru

  • PDF

Organizatori Interfesta 2012. su tokom prethodnih meseci imali pune ruke posla. Medijska promocija najveće vinske smotre u Srbiji, a verovatno i u regionu, ispraćena je sa više konferencija za novinare, od kojih je završna bila 4. jula u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada, koja posebno podržava i promoviše vinski turizam i vinske manifestacije. Tom prilikom najavljeno je da će od 5-7. jula na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu, svoje proizvode predstaviti 120 vinarija iz zemlje i inostranstva, a prvi put biće predstavljena i vina tzv. „novog sveta“ iz Australije, Južne Afrike i Latinske Amerike. Biće tu i vinari iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Španije, Italije, Portugalije...
Ono što posebno raduje je nastup srpskih vinara koji dolaze iz gotovo svih krajeva zemlje. Tako će se uz čuvena fruškogorska vina, ovde moći da probaju i „vina sa peska“ i ona koja su sa zemljanih terena sa Palića i Hajdukova, negotinska vina, vina sa juga Srbije...

Kako vino ne ide bez hrane, na ovogodišnjem Interfestu naći će se i proizvođači hrane, a akcenat je stavljen na mediteransku hranu.

Svakodnevno, uz kupovinu vaučera po ceni od 50 dinara i čaša za vino koje koštaju 200 dinara, uz mogućnost degustacije vina i hrane, Novosađani i gosti Interfesta 2012.
će punih šest časova, od 18 h do ponoći, besplatno moći da prate bogat zabavni program u kome su zvezde večeri Masimo Savić (5. jul), Aleksandar Dujin sa gostima (6. i j. jul) i Hepi hipi bend (7. jul). Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić će upriličiti prigodan koktel dobrodošliceza učesnike festivala i novinare u svečanoj sali Gradske kuće prvog dana u 19 časova, a ceremonija svečanog otvaranja zakazana je dva sta kasnije.

Inače, ovogodišnji Interfest se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Vlade AP Vojvodine, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Turističke organizacije Grada Novog Sada, GIZ – organizacije za međunarodnu saradnju Nemačke i Kompanije „Knjaz Miloš“, koja je generalni sponzor manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com