Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srem postao prepoznatljiv turistički proizvod

Srem postao prepoznatljiv turistički proizvod

  • PDF

Državni sekretar ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, je zajedno sa profesorom Francois Vellas, svetski priznatim stručnjakom u oblasti turizma, koji je angažovan na projektu „Podrške Startegiji za razvoj turizma Republike Srbije“, boravio u Sremskoj Mitrovici i obišao turističke znamenitosti tog grada.
Profesor Vellas imao je prilike da obiđe Carsku palatu Sirmijum, muzej i crkvu, a zatim i Specijalni rezervat prirode i novootvoreni kamp Zasavica.
-Magični krug po Sremu postaje pravi turistički proizvod u Srbiji koji obuhvata nekoliko ključnih atrakcija, i drago mi je što se Ministasrtvo svojim sredstvima u proteklih nekoliko godina zalagalo za njegov razvoj - izjavio je državni sekretar Petković.
-Vrlo je važno razviti specifičan turistički proizvod, i ovo iskustvo danas pokazuje da je to upravo i urađeno na način da se sva očekivanja turista mogu ispuniti do najsitnijeg detalja – maglasioje Velas i dodao da sada treba raditi na strategiji privlačenja turista, ali i novih investicija, što je i cilj projekta podrške Strategiji za razvoj turizma Republike Srbije.
U Carskoj palati Sirmijum može se videti nedavno restaurirani mozaici, kao i početak radova na pripremi konzervacije mozaika koji će krasiti unutrašnjost Palate.

U lapidarijumu Muzeja Srema koji se nalazi u dvorištu muzejske zgrade u Sremskoj Mitrovici izloženi su najvredniji kameni spomenici iz antičke epohe u kojoj „niču“ novi mozaici, i uređuje postavka oltara i drugih pronađenih arheoloških nalaza sa područja Sirmijuma.
Sremska Mitrovica je takođe poznata i po srednjovekovnoj kulturno-istorijskoj baštini, te se mogu videti građevine iz perioda baroka.
 SRP Zasavica kao jedinstven predstavnik neobičnog staništa flore i faune, sada je već poznata atrakcija za sve ljubitelje prirode, kao i prvi eko-kamp otvoren u samoj blizini rezervata.

Autor: Aleksandra Stević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com