Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Zvonko Bogdan na Rumfestu 2012.

Zvonko Bogdan na Rumfestu 2012.

  • PDF

Glavni  gradski trg u Rumi 2. avgusta biće mesto lepog, zanimljivog, sadržajnog i veselog događanja, zahvaljujući  naporima Turističkoj organizaciji opštine, koja  je uspela da po  drugi u tom terminu priredi „Rumfest“,  manifestaciju posvećenu  vinu, hrani, rukotvorinama iz domaće radinosti i vojvođanskoj pesmi.

Za tu priliku,  na centralnom gradskom trgu, koji u ove letnje večeri  vrvi od   Rumljana i brojnih gostiju, biće postavljena prava Vinska ulica u kojoj će se sa  svojim pitkim proizvodima od različitih sorti grožđa  predstaviti vinari sa južnih i severnih padina  Fruške gore, koje je još u  III.  veku rimski car Prob prepoznao kao plodno vinogorje i na njima zasadio prvu  vinovu lozu.
Sremskim proizvođačima - Podrum Ačanski iz Banoštora, Radojčić iz Čerevića, Vinariji Adžić iz Čortanovaca, Kiš i Aleks iz Sremskih Karlovaca. Mačkov podrum iz Iriga, Vinat iz Erdevika, Plantaže Grofa Rofonci sa Bisernog ostrva, Žabić iz Beočina,  pridružiće se Vinoteka Medijana iz Novog Sada, organizatori Dana vina u Rivici, kao i Vinarija Antić iz Orahovca, ali i najpoznatiji  ovdašnji proizvođači  mesnih i sličnih đakonija  karakterističnih za ovo podneblje - Klanica Radić, Mesopromet, Riblji restoran Konoba iz Rume, SRP Zasavica, Turijska kobasicijada, Agrospona i Sredarski sir iz Novog Sada, kao i Kurtos kolači iz Srbobrana, zaduženi da posetiocima  obezbede tu neophodnu podlogu  pred degustaciju kvalitetnih vina. Predviđeno je da druženje u Vinskoj ulici i na Bazaru kreativnosti, na kome će se predstaviti oko 40 izlačača iz čitave Srbije, učesnici Manifestacija Rumski bazar kreativnosti – u organizaciji Regionalne ženske inicijative Panonka iz Rume, te Gerontološkog centra Srem iz Rume, trajaće od kasnih prepodnevnih pa do ponoćnih sati 2. avgusta.
Svečano  otvaranje „Rumfesta“  zakazano je za 19 časova i 30 minuta. U tom činu učestvovaće i predstavnici Udruženja Evropski vinski vitezovi  „Sveti Georgije“ iz Novog Sada, koji na najbolji mogući način neguju vinsku kulturu i promovišu vino, ali i umerenost pijenja božanskog napitka. Poseban dodatak na užitak, koji će posetiocima ponuditi brojni izlagači, biće koncert  Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša sa pesmama  koje tako dobro idu uz raznovrsnu ponudu „Rumfesta“.

Posle koncerta Zvonka Bogdana zainteresovani posetioci imaće priliku da vide reviju različitih modela modne stilistkinje Monje Jovičić iz Rume. Biće to retrospektiva svega onoga što je tokom proteklih godina viđeno na revijama koje je Monja priređivala u Rumi i drugim mestima.
Svoj udeo u programu imaće i organizatori velike žurke pod nazivom  „RU: FOAMFEST III“,  koji će, na svoj način, najaviti ovogodišnji „Pena parti“ zakazan  za  11. avgust na Sportskim terenima „Breg“.
Sve dakle ide u prilog konstataciji s početka, da će u Rumi 2. avgusta biti lepo, zanimljivo i veselo, u prilog istini da ovaj grad razbaškaren u središtu Srema ima ponajviše prava da na ovakav način „pomiri“ donji ili ti svinjski i gornji ili ti vinski Srem. Ne bi trebalo smetnuti s uma da je to i veče uoči tradicionalnog rumskog vašara, koji će u oktobru mesecu zaokružiti 265 godina trajanja, pa je to prilika za one koji još  budu imali snage i želje za provodom  da  posle ponoći iz Vinske ulice krenu put  vašarskih šatri.

Od kada je otvoren Hotel Park u Rumi, više nema problema sa smeštajem gostiju, kojima su na raspolagamnju i Vila Hit, Hotel Borkovac, kao i obližnji Motel Uzelac, Restoran Vulin i Tammy konak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com