Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Sedmi festival etno stvaralaštva ETNOS u Bečeju

Sedmi festival etno stvaralaštva ETNOS u Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Sedmi festival etno stvaralaštva „ETNOS“ održaće se od 3-5. avgusta 2012. godine na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju. Organizator festivala je udruženje građana „Biber“ u saradnji sa Opštinom Bečej.
Program ovogodišnjeg festivala ponudiće ljubiteljima tradicije šarenoliku lepezu aktivnosti. Tokom tri dana na bečejskom šetalištu biće postavljene dve izložbe: Vredne ruke i Izložba ručno pravljenog nakita u okviru koje će svoje radove izložiti rukotvorci i stare zanatlije iz cele Srbije. Prvog dana festivala posetiocima će se predstaviti i bečejske pekare u okviru Izložbe hleba.
 Kreativne radionice (tkanje, pustovanje, duborez, izrada predmeta od gline, dekupaž i heklanje) održavaće se svakog dana u terminu od 17.00 – 19.00 časova.
U okviru modne revije „Etno shik“ svetlost dana ugledaće „Biber“ kolekcija. Pamuk, lan , srpsko i tetra platno su materijali od kojih je ova odevna kolekcija šivena. Pored ovih modela kolekciju će upotpuniti unikatni nakit, šeširi i tašne koji su napravili članovi sekcije rukotvoraca udruženja i učesnici izložbe Vredne ruke. Ovogodišnju reviju će otvoriti male manekenke iz vrtića „Labud Pejović“ iz Bečeja koje će prikazati deo modela modne revije koja je održana u ovom vrtiću prvom polovinom ove godine. Naime, u okviru radinica veza koje je organizovao ovaj vrtić, mlade mame su od novembra 2011. do aprila 2012. godine savladale tehniku veza . Steknuto umeće primenule su na haljinicama i košuljama koje su na modnoj reviji prikazali njihovi mališani.
Po završetku revije biće organizovana degustacija KUGLOFA - najstarijeg modeliranog kolača na svetu i tradicionalne hrane Podunavskih Švaba.

Koncert pevačke grupe „Pastiri vremena i prijatelji“ biće održan u subotu 4. avgusta 2012. godine sa početkom u 20 časova. Pored domaćina na koncertu će nastupiti i pevačke grupe iz Rume, Subotice, Beograda, Bačkog Gračaca i druge.
 Program manifestacije možete pronaći na sajtu udruženja www.biber.org.rs, a info telefon za dodatne informacije je +381 63 10 20 601.
Podršku ovogodišnjem festivalu pružili su : Opština Bečej, Sojaprotein AD, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, JP Komunalac Bečej, Direkcija za izgradnju Bečej, Radio Activ, PIK Bečej i mnogi drugi.

Miomira Mašić Ostojić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com