Thu02292024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back KULTURA LIČNOSTI U ime ljubavi, novi roman Ivane Kuzmanović, objavila Laguna

U ime ljubavi, novi roman Ivane Kuzmanović, objavila Laguna

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

“Hepiend se ne događa samo u filmovima i knjigama. On može da bude stvar izbora, jer „sreća je pitanje odluke i zato poneko zauvek ostane u krugu ponavljanja, a neko se osmeli i iskorači. Slavica je provela godine pokušavajući da isceli rane koje joj je naneo crnokosi mladić, tešeći se da će ga stići zaslužena kazna. A onda, petnaest godina kasnije, putevi su im se ukrstili na mestu na kojem su se tome najmanje nadali. Branko je sada neko sasvim drugačiji, neko kome su oprost i ljubav preko potrebni. Mnogobrojna iskušenja su pred njima. Nagrada je – novi život.”
 Ovo je odlomak iz novog romana Ivane Kuzmanović “U ime Ljubavi” – o snazi ljubavi i hrabrosti da se njena moć iskusi, koji se pojavio u prodaji 25. jula u izdanju beogradske izdavačke kuće Laguna i odmah izazvao veliko interesovanje čitalačke publike u Srbiji. Junaci novog romana Ivane Kuzmanović žive svuda oko nas i u nama. Bol i emocionalne ožiljke dobili su od roditelja u nasleđe. Postali su žrtve ili dželati. Nedostatak ljubavi i nerazumevanje gurnuli su ih na periferiju života, u bolest, izolaciju, destrukciju, tugu. Ipak, oni su uspeli da preokrenu svoje sudbine…
 „…mislim da se prilika ukazuje svakome, samo je neko vidi, neko ne… U knjižarama su sve knjige dostupne, pa se ipak neko odlučuje za lake ljubiće, a neko za literaturu koja osvešćuje. Isto je i u životu. Naravno, šta god da izabereš platićeš određenu cenu. I uvek kada se za jedno odlučuješ nešto drugo odbijaš. A najveći problem nas ljudi je što bismo hteli da imamo sve. Tako počinjemo da pravimo račun u jednačini sa mnogo nepoznatih…“, navodi u svom novom romanu Ivana Kuzmanović.

Na tradicionalnoj rang-listu 25 najčitanijih knjiga u javnim bibliotekama, sastavljenoj na osnovu redovne ankete, sprovedene u opštinskim i gradskim bibliotekama za 2011. godinu, koju svake godine sprovodi Narodna biblioteka Srbije, studija o ljubavi “Od kada sam se zavolela – VOLIM”Ivane Kuzmanović je bila među najtraženijim knjigama u srpskim bibliotekama. Tačnije, "Od kada sam se zavolela – VOLIM" zauzela je izuzetno visoko 10. mesto, a ostaće upamćena i po tome što je za samo jednu godinu štampana u čak trinaest izdanja.
Ako je prethodna knjiga „Od kada sam se zavolela – VOLIM“ pokretala procese na nivou relativno jasnih emocija i misli, ova pokreće na nivou najdubljih slojeva bića. Roman „U ime Ljubavi“ nosi univerzalne principe, podjednako važne za oba pola i za sve generacije.
Ovo je knjiga o buđenju, sazrevanju i samospoznaji. Iz romansirano prikazanih iskustava i praktičnih uputstava saznajemo kako se menjaju životni tokovi, kako svest sazreva i na kakve teškoće nailazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com