Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Olimp na Zlatiboru: Složan i uigran kolektiv je najbolja reklama

Hotel Olimp na Zlatiboru: Složan i uigran kolektiv je najbolja reklama

  • PDF

Da se u Srbiji može raditi u prijateljskoj i prijatnoj atmosferi, uverilo nas je osoblje hotela „Olimp“, nekada ušuškanom oazom mira i spokoja, a danas prestižnim objektom na samom ulazu u zlatiborsku bajku. Dogradnjom novog dela hotela, dupliran je smeštajni kapacitet, ali “Olimp” je uspeo da zadrži sve ono što je bilo pozitivno, sve što ga je krasilo i ranije i činilo ga posebnim. “Olimp” može da se pohvali olimpijskim i dečjim bazenom, restoranom, kamin i hol-kafe barom, letnjom baštom, fudbalskim terenom, sportskom halom, fitness salom, kongresnom salom, salonom lepote, bilijar salom, sobama veličine 30m2, i drugim sadržajima koje možete da pronađete u svim hotelima visoke kategorije. Može da se pohvali najlepšim pogledom i izvorom, kvalitetom najbolje vode na Zlatiboru. Međutim, ono po čemu se hotel “Olimp” izdvaja od svih ostalih jeste njegovo osoblje, njih 28-oro zaposlenih, a sloga i uhodanost kojom sve funkcioniše kao na pokretnoj traci, odavno su primetili gosti i uneli u knjigu utisaka. Ipak, najbolja potvrda da su gosti zadovoljni je činjenica da hotel „Olimp“ ima svoju stalnu klijentelu, a gosti koji jednom dođu, uvek se nanovo vraćaju kao da dolaze svojoj kući.
 Nedeljko Spasojević, među prijateljima i gostima hotela poznatiji kao Neđa, od 1995. do 2000. godine radio u Institutu „Čigota“, a kada se otvorio „Olimp“ zajedno sa tadašnjim menadžerom „Čigote“ i sadašnjim hotela „Olimp“ Milovanom Ilićem je prešao u „Olimp“ u kome se zadržao do današnjih dana, punih dvanaest godina. Kao „najstariji“ i najiskusniji konobar, Neđa je pokušao da nam razjasni enigmu zvanu „Olimp“.

 -Kada sam bio u „Čigoti“, jedva sam čekao da promenim kolektiv, ne zato što mi tamo nije bilo dobro, ili što kolektiv nije bio dobar, već verovatno zato što sam bio mlad. Kada mi se ukazala prilika da pređem u novootvoreni hotel, oberučke sam prihvatio. Danas smatram da sam imao sreću, da mi kao 25-ogodišnjaku bude ponuđeno ovo mesto, za koje znam da je pravo i koje ne nameravam da menjam. Razlog za to su dobar vlasnik i menadžer hotela i dobar kolektiv, jednostavno sve se poklopilo.
 -Za jedan hotel bitni su i recepcija i sobarice, sve je bitno, ali najbitnija karika u hotelu je restoran i kuhinja. Kao najeksponiraniji deo najviše se pamti i po dobru i po onom
drugom, ali kvalitet kuhinje i restoranske usluge daje konačan pečat celokupnom utisku o jednom ovakvom objektu. Konkretno, u restoranu radi nas šestoro i to je maltene od prvog dana kako je hotel otvoren. Nas trojica, Rade Marković, Mirko Lazić i ja smo iz Užica i poznajemo se još iz Ugostiteljske škole, a Jelena Savić, Nenad Velanac i Desimir Mirković su sa Zlatibora, koji su završili Ugostiteljsko-turističku školu u Čajetini. Približno smo ista generacija, sedamdeset i neke, osim Jelene i Mirka, koji su nešto mlađi. Sedma članica našeg tima je Rajka Kurćubić, koja je na bolovanju i koja će uskoro postati majka svom drugom detetu.
-Prošle 2011. godine, dogradnjom dela hotela, duplirani su kapaciteti, ali je hotel nastavio da radi po uobičajenom ritmu, mirno, opušteno i svestižuće. U špicu sezone ima malo više posla ali, kada gužva mine mi malo predahnemo. Nama je teško jer delimo godinu na sezonu i van sezonu. Postoje periodi veće i manje gužve, a posla ima uvek. Naši kapaciteti su puni tokom cele godine i često se traži krevet više. Posao je postao logično veći, ali mi sve to uspevamo da savladamo. Mi smo dvanaest godina zajedno, funkcionišemo bez greške, poznajemo jedni druge i uvek se dogovorimo ako neko treba da uskoči, i to naše prijateljevanje mnogi gosti primete. Među nama nema nesporzuma ni kada su u pitanju godišnji odmori. Mogu da se pohvalim da sam koristio godišnji od 1. do 10. jula, nastavio je moj kolega i tako ćemo se smenjivati do kraja leta. Sve teče po dogovoru, ako ja nisam tu, kolega će me zaneniti i ako treba radiće i ceo dan. Definitivno
posao ne sme da trpi, i nikada i nije - kaže ljubazni Nedeljko Spasojević, a mi dodajemo da sa ovim mladim ljudima uvek možete da razmenite reč-dve i o sportskim zbivanjima i kulturnim dešavanjima, možete dobiti tačne informacije o aktuelnim zbivanjima na Zlatiboru i to sve uz manire pravih džentlmena.
 Da li slučajno ili ne, odabir imena planine na kojoj su obitavali bogovi antičke grčke poistovetio se sa ovim mestom. Izistinsko uživanje uz bogatu ambroziju i slasan nektar, svakom gostu je omogućeno da se oseća poput starogrčkih bogova. A za ovu, gotovo porodičnu priču zaslužan je upravo kolektiv hotela „Olimp“.

Više slika iz hotela „Olimp“, možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com