Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FTN organizator Svetske konferencije u oblasti elektroenergetike u Novom Sadu

FTN organizator Svetske konferencije u oblasti elektroenergetike u Novom Sadu

  • PDF

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i EPE-PEMC Savet iz Budimpešte, kao i EPE Asocijacija iz Brisela i IEEE-PELS udruženje iz SAD, organizuju u periodu od 4-6. septembra 2012. godine u Master kongresnom centru Novosadskog sajma 15. Međunarodnu konferenciju i izložbu iz oblasti Elektroenergetike, odnosno Energetske elektronike i upravljanih pogona pod nazivom InternationalPowerElectronicsandMotionControlConferenceandExposition. Pokrovitelji ove, svetski značajne manifestcije su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Repoblike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za nauku, tehnološki razvoj i visoko obrazovanje.

Ovaj skup, koji će biti svečano otvoren u utorak, 4. septembra 2012. godine u Velikoj sali Master kongresnog centra predstavlja najveće okupljanje naučnika, istraživača, stručnjaka i studenata iz ove oblasti u Evropi u 2012. godini i predstaviće najnovije rezultate istraživanja autora iz 55 država sveta. On je deo svetske serije konferencija ECCE (Energy Conversion Congress and Exposition), koje se odvijaju u Evropi, Aziji i Americi.
Tematski, skup će pokriti 15 različitih tema od snažnih poluprovodničkih komponenti, pretvaračke tehnologije, električnih mašina i upravljanih (regulisanih) industrijskih pogona, do primene u obnovljivim izvorima energije, prenosu i skladištenju električne energije, aktivnom kondicioniranju energije, kao i automobilima, super-brzim željeznicama, brodovima i svemirskim letilicama.
Biće predstavljeno sedam pozvanih i 335 regularnih radova u 47 plenarnih i tematskih sesija, koji su prošli strogu međunarodnu selekciju od strane Međunarodnog programskog odbora kroz ukupno 953 recenzije. Svi radovi su publikovani u elektronskoj formi na USB stiku, a posle konferencije biće dostupni preko IEEE Xplore mreže i citirani u svim svetskim bazama (Web of Science, Scopus,…).
Pored toga, u Master hali Novosadskog sajma, održaće se izložba industrijskih kompanija iz oblasti energetske elektronike, kao i niz privrednih prezentacija (Industry Panel Session), te susret studenata i predstavnika industrije (Industry-Student Forum).
Kao uvod, pre konferencije, u ponedeljak 3. septembra 2012. godine od 8h održaće se Tutorijal (Seminar), koji će predstaviti najaktuelnije teme od strane vrhunskih predavača iz SAD, Evropske Unije i Čilea, kojem će prisustvovati mladi istraživači i studenti doktorskih studija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com