Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Završen 5. Evropski izazov u planinskom skejtbordu

Završen 5. Evropski izazov u planinskom skejtbordu

  • PDF

Skokovima slobodnim stilom, u subotu 1. septembra 2012. godine završen 5. Evropski izazov u planinskom skejtbordu u Bukovcu. Popularnost ove manifestacijeanifestacije, koju organizuje Klub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada, potvrdilo je učestvovanje takmičara iz Rumunije, Slovenije, Nemačke, Poljske, Engleske, Rusije, Holandije, Češke, Francuske i Bosne. Ne smemo zaboraviti ni domaćine, njih 9, koji su poprilično namučili gostujuće vozače.
Po prvi put je su učestvovali i pioniri KPS "ATB", Todor Jović (12) i Vlada Raković (11) što ih nije sprečilo da zauzmu prvo i treće mesto. Jedina takmičarka iz KPS "ATB", Senka Bajić, evropska prvakinja i nosilac brojnih medalja imala je nezgodu u kvalifikacionom danu i na žalost nije učestvovala u finalu. Ovogodišnje takmičenje obeležilo je učešće 37 profi vozača i 3 pionira iz 10 evropskih zemalja.

Rezultati takmičenja 5. evropskog izazova u planinskom skejtbordu:
Pioniri:
1. Todor Jović – Srbija, 2. Kalle Morcher – Nemačka, 3. Vlada Raković – Srbija.
Juniori:
1. Frieder Kurrle – Nemačka, 2. Dawid Rzaca – Poljska, 3. Momčilo Gajić – Srbija.
Žene:
1. Sonia Nicolau – Rumunija, 2. Natalia Chernikova – Rusija, 3. Oana Ciobanu – Rumunija.
Pro:
1. James Wanklyn – Engleska, 2. Piotr Damec – Poljska, 3. Nicky Geerse – Holandija.
Master:
1. Jochen Morcher – Nemačka, 2. Predrag Marcikić – Srbija, 3. Predrag Trifunov - Srbija
Balkansko prvenstvo:
1. Slobodan Banović – Srbija, 2. Ivan Raković – Srbija, 3. Horia Buzuleciu – Rumunija.
Freestyle:
1. James Wanklyn – Engleska, 2. Kristof Dybczak – Poljska, 3. Nicky Geerse – Holandija.
Organizatori, za veliku uspešnost manifestacije, duguju brojnim prijateljima. Pre svega MZ "Bukovac", koja je KPS "ATB" dala teren na korišćenje i godinama na taj način podržava ekstremne sportiste. Tu je i Grad Novi Sad, koji je po prvi put dao podršku i preporuku, čime je svakako dat veliki doprinos afirmaciji ovog sporta i naših zlatnih takmičara. Ne smemo izostaviti ni medijskog prijatelja Skijanje.RS, kao ni Turističku organizaciju Novi Sad, 3D Uno paneli, Stomatloška ordinacija "Dr Sanja Nađ", L&M&J Šatori, Mountainboard Shop, SZTR Design, Radio Klub Novi Sad "YU7BPQ", Konga, Alma Quattro, MaxBet, Vojvodinaput - Bačka Put ad. Novi Sad, MBRU, MobilniSistemi, koji su pomogli ostvarenju ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu. Izostali su veliki sponzori, koji su pozvani da se pridruže manifestaciji 2013.
Posetioci su u okviru ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu imali priliku da pogledaju i projekciju filma Kluba SNB LIFE, pod naslovom "U potrazi za snegom", muzičko uživanje pružili su im popularni dj-evi:dj Giza, Fakir i dj par Phrobotique / Triphun.

Vidimo se 2013.

Tekst i snimci: Aleksandra Bubnjevic - Codec Studio

Više slika pogledajte o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com