Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Premier Aqua ponuda za pet zvezdica

Hotel Premier Aqua ponuda za pet zvezdica

  • PDF

Ovakav kompleks ne postoji u Srbiji, a ni u regionu. Naravno, reč je o novootvorenom hotelu „Premier Aqua“ u Vrdniku. Nema takvog hotela u banji sa 5 zvezdica sa toliko bogatom ponudom za različiti profil gostiju, a sve to uz blagotvornu, lekovitu, termomineralnu vodu, sa izuzetno dobrom opremljenošću gotovo svih sadržaja, posebno medicinskog dela. Upravo ta kombinaciji udobnog smeštaja, medicinske opreme, lekovite vode i  prirode koju je ovom kraju podarila Fruška gora, izbacila je Vrdnik i hotel „Premier Aqua“ u žižu interesovanja ovih poznoletnjih dana.

Tačnije, Hotel „Premier Aqua“ u Vrdniku otvoren je prvog dana septembra. Čini se da je to otvaranje najveće olakšanje donelo upravo gospodinu Milinku Cicmilu, tvorcu ovog smelog i pozamašnog projekta, za koji su mu svi uputili izraze podrške i želje da uspe u nameri da ovo mesto vrati na turističku mapu Srbije. Do Milinka je ovih dana bilo teško doći, pa prenosimo ono što je izjavio na svečanom otvaranju hotela:

-Dugo sam čekao ovaj trenutak da zajedno sa vama podelim veliku radost i zadovoljstvo zbog otvaranja, puštanja u rad našeg objekta prvenca u ovom delu novog našeg biznisa. Mnogi kažu da ćemo nastaviti, a ja kažem da omladina može, a da ćemo im mi stariji, davati podršku. Pre nešto malo više od godinu dana, petnaestak meseci, u onom korovu i onoj neuređenoj šumi, rekao sam da ćemo podići jedan reprezentativni objekat, ja se nadam da nisam zakazao i da je to tako i učinjeno i ako je tako, meni je drago.

Želim i ovu priliku da iskoristim da se zahvalim svima koji su učestvovali i pomagali ovde, svima koji su mi na različite načine davali podršku, želim da se zahvalim timu koji predvodi gospodin direktor Jovan Vukotić, koji je ovde poslednja dva meseca radio danonoćno da bi se tim uhodao i da danas ovo izgleda kao da objekat radi već godinu dana.

Posebnu zahvalnost, želim da izrazim kompaniji “Best gradnja” koja je bila generalni nosilac ovog posla, i ja se izvinjavam, neću moći pomenuti svih 56 različitih podizvođača, koji su učestvovali, ali ću morati da pomenem gospodina Božu Jankovića, vlasnika “Enterijer Janković” i gospodina Darka Majstorovića, vlasnika “Energomontaže i neka mi ne zamere svi ostali koji ništa manje nisu zaslužni, ali oteglo bi se u nedogled. Svi oni zajedno sa mnom ne bi imali šta da rade, da nije tu bilo gospodina Bajrama Eminija, vlasnika Ateljea “Ratan” iz Novog Sada,  koji je to sve skicirao, nacrtao i na kraju doveo dovde gde smo sada i njemu posebno hvala šta je učinio za nas i našu kompaniju. Ne smem ostati dužan mojoj porodici, koja je uz mene sve vreme, i poslednjih mesec dana smo se svakodnevno čuli telefonom, skoro se nismo ni viđali. Sve to na kraju je dalo ovakav jedan rezultat, i ja se nadam da se će to brzo zaboraviti u ovim kadama i saunama što je malopre naš dragi doktor Hadi Manouri, prijatelj i čovek koji će i voditi taj deo medicinskog bloka napomenuo i dao nam do znanja šta nam valja činiti. Ja sam jedva dočekao da i sam koristim blagodeti ovog medicinskog centra, jer kao i mnogi imam i ja problem sa svojim kostoboljama, što su učinile i godine i način života. Jedva sam dočekao, doktore, da se raskiselim među prvima. Još jednom hvala svima i uživajte u svemu. Hvala i živeli – rekao je gospodin Milinko Cicmil.

A imenovani doktor Hadi Mansouri, specijalista fizijatar i akupunkturolog, na koga se gospodin Milinko Cicmil toliko oslanja u vođenju medicinskog dela, u kome će  biti 11 članova, lekara, viših fizioterapeuta, medicinskih sestara i masera sa sertifikatima najpoznatijih škola u našoj zemlji, je izjavio:

-Najznačajniju stvar koju imamo u Vrdniku je termomineralna voda sa temperaturom 35°C, koju mi imamo i u okviru „Aqua medical“, ordinaciji hotela „Premier Aqua“, jer ta voda ima izuzetno veliki značaj i korist u medicinskoj primeni. Voda je bogata natrijumom, magnezujumom, sumporom i hidrokarbonatom, što je dobro za sve vrste reumatoloških oboljenja, sportske povrede, ima pozitivan efekat kod dermatoloških oboljenja, neuroloških oboljenja, a dobra je i za relaksaciju sportista, jerdnom rečju, to je fantastična voda. Ova voda se ne koristi unazad nekoliko decenija, već unazad tristo godina. Najpre su to primetili rudari koji su radili u rudniku, da stojeći u pukotinama ispunjenim vodom nemaju više kostobolje u nogama, da rane na nogama beže zarastaju...ne znajući za kvalitet vode. Tek u drugoj polovini prošlog veka, prvi put je urađena analiza vode i naučno je potvrđeno da ta voda ima potencijalan medicinski efekat.

-Mi u okviru „Aqua medice“ a u sklopu hotela „Premier Aqua“, imamo ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, sa sadržajnim spa i wellness programom. Veliki akcenat stavljamo na koncept preventivne medicine. Svakako, bolje je sprečiti nego lečiti, kako kaže stara srpska poslovica. Zatim, imamo posebne programe za sportiste, posebne programe za menadžere, antistres programe, posebne programe za decu, za osteroporozu, za degenerativna oboljenja, tj. lečenje žrtava saobraćajnih nesreća. Današnji čovek ne izgleda kao čovek pre 50 godina, govorim o njegovom fizičkom zdravlju. Svi smo nekako gojazni i pod stresom, sedimo dugo za računarima, neaktivni smo. Naš cilj je da to vratimo nazad. Ne kažem da ne radimo sa računarom, nego da pokrenemo fizičku aktivnost kod ljudi. To je jedan od glavnih ciljeva „Aqua medice“, da povezujemo ponovo prirodu i ljude, koji su se razišli. Jeste u Vrdniku najvažnija stvar voda, ali, u Vrdniku postoji preko 2200 sunčanih sati godišnje, vazduh prebogat ozonom, što jako dobro utiče na srčana i respiratorna oboljenja, povećava imunitet kod dece. Mi u ordinaciji sem za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, raspolažemo komletnom opremom za 22 vrste elektro terapije, magnezo i lasero terapije, limfna drenaža, ekstenzije za kičmu, imamo ekspertski program. Inovativa u našoj regiji, zove se Exilis, aparat na bazi radio talasa, koji jako dobro deluje na smanjenje bora, telesne težine, masnih naslaga i celulita. Imamo neinvanzivne masažoterapije, hidroterapiju u okviru ordinacije – Medical Spa: podvodnu masažu, biserne kupke itd. Imamo kupke u okviru wellness programa imamo beauty, health, medical fitness sadržaje. Imamo otvoren i zatvoren bazen sa termalnom vodom, spa kapsule, podvodne masaže, biserne kupke, bio i infrared saunuu jednoj kapsuli. Takođe, imamo slanu sobu i tursko kupatilo. Dakle, sadržaj je kompletan i raznovrstan, takav da svako može da ga koristi i svakom će dobro činiti. Ne morate da budete bolesni da bi došli kod nas – poručio je doktor Hadi Mansouri.
 

Više slika možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com