Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM BANJE Merkur iz Vrnjačke Banje obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

Merkur iz Vrnjačke Banje obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao centar za fizikalnu rehabilitaciju,  će i ove godine obeležiti Međunarodni dan fizioterapeuta, 8. septembar. Dugogodišnja tradicija lečenja, lekovite mineralne vode i minerlano blato i stručan medicinski kadar, među kojima je 5 fizijatara i 25 fizioterapeuta,  uslovili su da „Merkur“ izraste u jedinstveni centar ovakve vrste u regionu. Povodom pomenutog dana, biće organizovano gostovanje u medijima, niz akcija u centru Vrnjačke Banje i predavanje fizioterapeuta u Specijalnoj bolnici „Merkur“.

Akcije u centru Vrnjačke Banje biće usmerene na informisanje stanovništva i gostiju Vrnjačke Banje o blagotvornom dejstvu lekovitog blata i značaju fizikalne terapije. Svi koji budu prisutni imaće priliku da dobiju savete lekara kao i da isprobaju terapije lekovitim mineralnim blatom i kinezi terapije uz pomoć rekvizita, a sve to u prijatnom ambijentu banjskog parka.

U okviru stručnog dela planirana su predavanja fizioterapeuta. Stručnjaci iz ove oblasti predstaviće prisutnima načine borbe protiv bolesti savremenog društva, krive kičme usled dugotrajnog sedenja, osteoporoze, kao i iskustva u primeni kineziterapije kod ovih oboljenja.

Gostovanja u medijima biće posvećena temi fizikalne rehabilitacije i prednosti lečenje u „Merkuru“. Zahvaljujući stručnosti i dugogodišnjem timskom radu, Specijalnoj bolnici „Merkur“ je nedavno prošireno indikaciono područje na fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, pa će se govoriti o tome ko sve ima pravo na fizikalnu rehabilitaciju i na koji način to pravo može da ostvari.

Međunarodni dan fizioteraputa, 8. septembar, obeležava se od 1951. godine u više od 100 zemalja sveta s ciljem skretanja pažnje javnosti na rad fizioterapeuta i njihov doprinos zdravlju ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com