Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Drugi jesenji poljoprivredni sajam Srem 2012. za vikend u Velikim Radincima

Drugi jesenji poljoprivredni sajam Srem 2012. za vikend u Velikim Radincima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Drugi jesenji poljoprivredni sajam „Srem 2012“, biće održan od 14. do 16. septembra 2012. godine, na lokaciji Sportskog aerodroma u Velikim Radincima (od isključenja sa autoputa Beograd-Šid Veliki Radinci su udaljeni 6 kilometara, a od Sremske Mitrovice 11 kilometara) u organizaciji Panonija-Agrara MM d.o.o. iz Velikih Radinaca, Aero kluba Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, uz generalno pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica.

 -Veliki Radinci su centar Južnog Fruškogorja, ka njima gravitiraju mnoga sela iz tog kraja, što je još jedan od razloga zašto smo se odlučili baš za tu lokaciju – rekao je organizator Sajma, gospodin Milorad Milošević, vlasnik Panonija–Agrara d.o.o. - Podjednako je važna i razvijenost svih grana poljoprivrede u Sremu: ratarstva, stočarstva, voćarstva i vinogradarstva, pa sve tp čini ovu lokaciju idealnom za jednu ovakvu poljoprivrednu smotru. Na ovogodišnjem Sajmu se očekuje preko 100 izlagača poljoprivredne mehanizacije, proizvođača semenske robe, hemijskih proizvoda za zaštitu bilja, stočne hrane, voća i povrća, pčelara, malih privrednika, kao i predstavnika banaka i osiguravajućih kompanija iz Srbije. Pored domaćih izlagača, na Sajmu će se predstaviti i gosti iz Slovenije, što manifestaciji daje međunarodni karakter.
Partner Sajma je Opština Komenda iz Republike Slovenije, gde se već 17 godina uspešno, dva puta godišnje (april, oktobar), održava poljoprivredni sajam koji poseti oko 80.000 ljudi. Podstaknuti tim iskustvom, odlučili smo da organizujemo poljoprivredni sajam u Sremu. Jedan od osnovnih motiva je i praćenje trendova u svetu gde je sve češća praksa neposrednog i direktnog kontakta sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima.
Jedna od atrakcija Sajma ce biti predstavljanje i prezentacija poljoprivredne avijacije i upoznavanje sa njenim mogućnostima u poljoprivrednoj proizvodnji, jer bez jake privrede, tj poljoprivrede, nema ni napretka – kategoričan je gospodin Milošević.
-S obzirom da je turizam privredna grana, ovakvi događaji nas obavezuju da i mi uzmemo učešće. Broj učesnika neke manifestacije uvek je jednak broju potencijalnih ambasadora turizma. Ove godine, okupili smo veliki broj udruženja koja imaju motiv da se promovišu. Ova udruženja i izlagači grade partnerske odnose, a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima, već drugu godinu za redom, Sajam privlači sve veći broj posetilaca. Sve je ovo odlična prilika za promociju i privrednih i turističkih mogućnosti Sremske Mitrovice, ali i celog Srema – izjavila je Tatjana Poznić, direktorka Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, koja nastoji da da pun duprinos organizaciji jednog tako značajnog poljoprivrednog sajma za ovaj region.

Evo kako će izgledati program Drugog jesenjeg poljoprivrednog sajma „Srem 2012.“ u Velikim Radincima:

Petak 14. septembar:
10:00 otvaranje kapija sajma
12:00 Svečano otvaranje sajma
- Kulturno umetnički program KUD Dositej Obradovic – Grgurevci
- Aktiv žena Vel. Radinci sa gostima iz Kuzmina, Lačarka, Grgurevaca, Srem. Mitrovice, Rume
13:00 letenje vazduhoplovima Aerokluba Veliki Radinci

Subota 15. septembar
09:00 Početak rada sajma
10:00 predavanje: Prof. Zoran Keserović na temu:“Fruška gora-potencijal, šansa i izazov” (za vočare ivinogradare)
11:00 predavanje: Evropski fondovi – perspektiva privrednog razvoja predavači iz Slovenije
12:00 Demonstracija civilnih i poljoprivrednih aviona aero kluba Sremksa Mitrovica

Nedelja 16. septembar
09:00 Početak rada sajma
17:00 Zatvaranje sajma

Radno vreme sajma je 10:00-17:00 h. Ulaz je besplatan – parking obezbedjen. Više informcija možete videti na www.sajamradinci.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com