Thu02292024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinariju, Senicu i vinograde, obišli predstavnici turističkih organizacija

Vinariju, Senicu i vinograde, obišli predstavnici turističkih organizacija

  • PDF

Vinarija „Mačkov podrum“ ugostila je u subotu, 8. septembra predstavnike TO Novog Sada, TO Rume i TO Šida, kao i turističke agencije koje vode organizovane grupe gostiju putevima vina.  

Ovo je bila prilika da im „Mačkov podrum“ otvori vrata svoje vinarije i pokaže šta vinarija može da im ponudi u njihovoj kompleksnoj ponudi turistima.

Turistički radnici su ovom posetom mogli da vide kako je Mačkova „Senica“, objekat funkcionalan za grupu od 60 gostiju u zatvorenom i 160 gostiju na otvorenom prostoru; da postoji degustaciona sala, u kojoj osim degustacije vina, može da se posluži hladna zakuska, te ručak sa tradicionalnim sremačkim jelima, a sve po dogovoru. Postoji mogućnost obilaska vinarije, zabave uz tamburašku muziku provereno odlične lokalne bande, i da uz vino može da se doživi jedan mali hedonistički happening.

Ekstra doživljaj, vlasnik vinarije i domaćin, gospodin Sava Jojić, priredio je svojim gostima kada im je on lično upriličio vožnju traktorom do svojih vinograda, na kojima su berači vredno berbili. Osim obilaska vinograda, gosti su mogli da vide i preradu grožđa, što je Sava Jojić prokomentarisao kao jedan afirmativan čin jer:

-Došli su u jedno lepo vreme, jer berba se dešava samo jednom godišnje i to sada, a vinograd je najlepši i najveseliji u vreme zrelog grožđa i berbe. Ali, meni je drago da su videli naše vinograde i da imamo naše grožđe, da to nije grožđe iz uvoza, da je Vinarija „Mačkov podrum“ jedna zaokružena tehnološka celina.

Više slika možete videti o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com