Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Falkenštajner preuzeo upravljanje hotelom Stara planina

Falkenštajner preuzeo upravljanje hotelom Stara planina

  • PDF

Državni sekretar za turizam Ministarstva finansija i privrede Goran Petković izjavio je na konferenciji za novinare, u sredu 12. septembra,  da je austrijski lanac "Falkenštajner" preuzeo upravljanje nad hotelom "Stara planina" i da će ta kompanija u narednih 15 godina biti kompletno zadužena za menadžment, marketing i promociju hotela kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.
-Vlasništvo je i dalje državno, ali je dobra vest što će “Falkenštajner" doneti Staroj planini savremeni hotelski biznis kakav imaju samo pojedini beogradski hoteli, kao i porodični turizam, u kojem će sve biti prilagođeno deci-izjavio je Goran Petković i dodao da je otvaranjem hotela Stara Planina u decembru ove godine omogućen izlazak i na međunarodno tržište što potvrđujeičinjenica da kompnaija "Falkenštajner", 1. novembra planira da otvori i novi hotel na Novom Beogradu.

Prema rečima državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede, Gorana Petkovića, "Falkenštajner" će kao upravljač ostvarivati određenu naknadu, koja se namiruje iz ostvarenog prihoda tako da su oni motivisani da ostvare dobar prihod, što je dobro i za državi budžet.
Kompanija "Falkenštajner" ima 32 brendirana hotela, upravlja nizom hotela širom Austrije, Hrvatske, Češke i Slovačke, a pod njihovim imenom su i tzv. "gradski hoteli" u Beču, Pragu, Bratislavi i Palermu.
Hotel na Staroj planini je otvoren 25. decembra 2011. godine i u njega je država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra, što je prva "grinfild investicija" u domaći turizam u proteklih 20 godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com