Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kazanjski sajam poziva privrednike iz Srbije na Povolški agrarni forum

Kazanjski sajam poziva privrednike iz Srbije na Povolški agrarni forum

  • PDF

Predstavnici iz agrarnog i privrednog sektora Srbije dobili su poziv da učestvuju na prestižnom Kazanskom poljoprivrednom sajmu – Povolški agrarni forum, koji će se održati u gradu Kazanj, u Tatarstanu od 24. do 26. oktobra 2012. godine. Sajam je međunarodnog karaktera i poznat je po velikom broju renomiranih učesnika iz Rusije i inostranstva.  
Poziv je lično uputio generalni direktor Sajma, L.L. Semonov (Л.Л. Семёнов), direktorki Asocijacije privrednika malog i srednjeg biznisa „Rusija“ u Srbiji, Marianni Viktorovnoj Mladenović.

APMSB „Rusija“ za godinu dana, koliko egzistira na tlu Srbije, uspela je da napravi konkretne pomake u smislu saradnje dve države. Osim na kulturno–obrazovnoj saradnji, u kojoj je ova asocijacija, sastavljena od Rusa koji žive i rade na teritoriji Srbije, stavljala naglasak, značajan doprinos učinila je i na privrednom povezivanju, što je rezultiralo ovim pozivom, a čiji prevod orginalnog teksta u celosti prenosimo:
 
Poštovana Marianna Viktorovna!
Ovim pismom iskazujemo Vam svoje poštovanje  i uvažavanje.
Tatarstan je danas jedan od vodećih regiona Ruske Federacije u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda.
Poljoprivredna industrija je prioritetna grana i podržana je od strane države, predstavljajući značajnu sferu nacionalnih gazdinstava.
U cilju daljeg uspešnog razvoja poljoprivredne industrije Republike Tatarstan, izložbeni centar „Kazanski sajam“ svake godine organizuje „Povolški agrarni forum“ (24.-26.oktobar 2012.), čiji je program usmeren na konkretna rešenja aktuelnih pitanja koja se postavljaju pred današnja ruska sela, a koja su u vezi sa stimulisanjem sitnih oblika gazdinstava u agrarnoj industriji, razvitkom proizvodnje seoskih gazdinstava pogonima farmerskih gazdinstava, modernizacijom stočarskih kompleksa, zakupom visoko-produktivne opreme, tehnikom i stočarstvom.
Poštovana Marianna Viktorovna, u cilju uspostavljanja efikasne saradnje između srpskih poljoprivrednih kompanija i preduzeća agrarne industrije Republike Tatarstan, obraćamo Vam se sa sledećim predlozima:
•    organizovati zajedničku izložbu preduzeća iz Srbije na „Povolškom agrarnom forumu“, što bi dalo priliku preduzećima da se u toku rada Foruma susretnu sa najperspektivnijim klijentima i kupcima, i promovišu svoju kompaniju na tržištu Tatarstana u skladu sa sopstvenim interesima: od neposrednje prodaje do dugoročnog razvitka, od istraživanja tržišta do stvaranja baze potencijalnih klijenata.

Forum će u potpunosti omogućiti promociju proizvodnje na tržištu Tatarstana.
•    informisati preduzeća poljoprivredne grane u Srbiji o održavanju pomenutog Foruma u cilju njihovog učešća.

Nadamo se da će naši predlozi naići na dobar prijem kod Vas.

Generalni direktor,
Л.Л. Семёнов

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com