Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Plesom lipicanera, otvoren ovogodišnji HorseVille

Plesom lipicanera, otvoren ovogodišnji HorseVille

  • PDF

Veličanstvenom predstavom grupe „Lipicanerska barokna raskoš“ iz Samobora u Hrvatskoj, drugog dana jesenjih međunarodnih sajmova LORIST 2012, u sredu 26. septembra u 17 časova, otvoren je Treći međunarodni sajam konjarstva “HorseVille”, jedan od šest sajmova iz ovog programa. Prelepo vreme izmamilo je na tzv. Trg propinjanja na Novosadskom sajmu nekoliko stotina gledalaca koji su uživali u čudesnom plesu i predstavi sa kojima, lipicanerima, a sve to začinjeno prigodnom, baroknom muzikom.

Na kraju predstave, mogli su da se druže sa izvođačima iz Hrvatske i prelepim i prepametnim lipicanerima.
Goste je pozdravio direktor Novosadskog sajma Goran Vasić,  koji je izrazio zadovoljstvo što se ovaj sajam razvija i raste, te da je osnovna ideja organizatora da se rehabilituje konjički sport u Srbiji. Sajam je zvanično otvorio  vicešampion Balkana u preponskom jahanju Draško Dokić, koji sada živi i radi u Grčkoj.
Tokom ceremonije otvaranja prvi put je dodeljena novinarska nagrada „Rade Popović“, koju je Novosadski sajam ustanovio u čast prerano preminulog autora televizijske emisije "Konji ponovo jure". Nagradu je dobila komentatorka konjskih trka Iva Vitanović. Ceremoniju otvaranja uveličali su i jahači konjičke brigade MUP Srbije, koji će tokom sajma brinuti i o bezbednosti posetilaca.
Kako je najavila press služba Novosadskog sajma, na 3. Međunarodnom sajmu konjarstva "HorseVille" do nedelje, 30. septembra, biće prikazano više od 130 rasnih konja. Na sajmu će se predstaviti izlagači i učesnici iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Slovačke, Rumunije, Turske, Švedske, Poljske, Irske, Norveške, Bugarske i Srbije. I ove godine planirana je aukcija konja po rasama, a najavljena su i međunarodna takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega.
Inače, dan uoči početka 3. međunarodnog sajma konjarstva "HorseVille" u Novom Sadu je započeo FEI Regionalni dresurni forum 2012. , koji je okupio 40 učesnika iz šest zemalja u region i bio prilika da se na jednom mestu okupe aktivisti iz našeg regiona, da iznesu sopstvena iskustva i čuju najnovija iskustva drugih u radu sa konjima. Osnovna tema foruma je bio jasan podsticaj  razvoju ovog sporta u zemljama jugoistočne Evrope i podizanje na viši nivo, kao i podstrek razvoju dresurnog konjičkog sporta u Srbiji.
 

Više slika možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com