Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uz završetak Jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu

Uz završetak Jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu

  • PDF

Zavesa na prvoj u nizu jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu pod nazivom LORIST i Sajam turizma, u okviru koje je bilo čak 6 sajmova, je spuštena. Završilo se efektno, poslednjeg dana na manježu sajma dodelom nagrada najboljim grlima i njihovim vlasnicima u okviru HorseVillea, u istom stilu kako je bilo sve vreme trajanja LORIST-a u hali 1 i 3, prvog i drugog dana na Sajmu turizma i sve vreme trajanja veličanstvenog i jedinstvenog HorseVillea.

Ovogodišnja smotra konjičkog sporta je bio pun pogodak i držao je pažnju posetilaca sajma počev od otvaranja koje je priredila grupa „Lipicanerska barokna raskoš“ iz Samobora u Hrvatskoj, u sredu 26. septembra u 17 časova, kada je svečano otvoren Treći međunarodni sajam konjarstva “HorseVille”. Na tzv. Trg propinjanja na Novosadskom sajmu nekoliko stotina gledalaca imalo je jedinstvenu priliku da uživa u čudesnom plesu i predstavi sa konjima, lipicanerima, a sve to začinjeno prigodnom, baroknom muzikom. Nešto slično, samo u drugačijem obliku, takmičenju zaprega, videli smo i na manježu sajma u programu koji je trajao do večernjih sati u nedelju, poslednjeg dana sajma, i bio vrlo posećen. Sajam lova je toga dana takođe bio dobro posećen, dok je Master hala poslednjeg dana sajma, 30. oktobra, bila poluprazna, jer su turistički radnici i ove godine učestvovali prema onoj narodnoj izreci “Svakog gosta tri dana dosta”, pa je četvrti, za mnoge bio suvišan.
Tek, sajmovi su bili, a na sajmovima LORIST, našoj najznačajnijoj priredbi iz oblasti lova, ribolova i sporta, a mnogi kažu i najvećoj  u regionu, jer su uz pomenute oblasti privređivanja, 45. godinu za redom doveli i učesnike iz hortikulture i ekologije, a od prošle godine i šumarstva, predstavili su se trenutno najjači i najbolji proizvođači i distributeri, koji su izložili svoju najnoviju ponudu lovačkog oružja i municije, modne trendove u odevanju i obuvanju, ribolovačku opremu, razna pomagala i plovila i još svašta nešto. Sve to pratilo je niz stručnih predavanja i razgovora na aktuelne teme o unapređenju i očuvanju prirodnih resursa šuma i lovišta, aktuelnim temama iz oblasti hortikulture, ekologije i zaštite životne sredine, poslovnih dešavanja,  uručivanja nagrada najboljima…
U Master hali, rezervisanoj za turizam, turističke organizacije gradova prikazale su svoje aktivnosti i ponudu svojih krajeva, a turističke agencije nudile su aranžmane svih vrsta. Vrlo je važno da su učestvovale sve zemlje iz regiona, njih osam, kao i da je atmosfera bila izvrsna. Štimung su davali veseli Slovenci iz Dežele Celjske, regija partneri ovogodišnjeg, jubilarnog sajma turizma, koji su u nedelju popodne,  među poslednjima napustili svoj štand. Opet je zapažen bio nastup novosadske TA “Magelan” Biljane Marčeta, sa projektom “Bogatstvo različitosti, na čijem štandu je uvek bilo neko zanimljivo dešavanje i najveća gužva, ali i Privredne komore Beograda, Specijalne bolnice “Merkur” iz Vrnjačke Banje, te Turističke organizacije Vojvodine. TONS je organizovao nekoliko zanimljivih stručnih skupova, a “Turistička prizma” Đorđa Mihajlovića vrlo posećen Work Shop i tradicionalnu dodelu nagrada pod istoimenim nazivom. Ipak, dva najveća turistička događaja na sajmu, bila su uručenje prestižne nagrade “Turistički cvet”, najvišeg priznanje u turizmu koje dedeljuje  Turistička organizacija Srbije i Veče šampiona, na kojima je svoje viđenje najbolji objavljila stručna komisija, a Novosadski sajam uručio priznanja.
A, da, umalo da zaboravim da je ovogodišnje sajamske manifestcije u Novom Sadu, obeležio i izlazak prva revija pod naslovom TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE, koju je za Vas priredila Agencija za izdavanje novina BERČEK&BERČEK (Elizabeta i Mihailo), uz pomoć našeg vrednog dizajnera i prijatelja Marka Dobranića i veliku profesionalnost Štamparije “Forum” iz Novog Sada.
Imalo bi tu još puno toga da se priča, ali, kako stara (fotoreporterska) poslovica kaže da “jedna slika vredi više nego hiljadu reči”, upućujemo Vas na galerije fotografija po danima i događajima, koje smo “uslikavali” svakodnevno i stizali da “pokrijemo” koliko god je to bilo moguće.
Obaveštavam sve zainteresovane, da slike iz Galerija koje slede mogu da skinu i na Fejsbuk stranici MIHAILOBERCEK/TOPSRBIJA besplatno, i da mogu da ih koriste za svoje potrebe. 

Galerija slika sa LORIST-a 2012.
Galerija slika sa NS Sajma turizma 2012.
Galerija slika sa HorseVillea 2012.
Veče šampiona Novosadskog sajma 2012.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com