Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE Merkur na Drugom Balkan Spa Samitu

Merkur na Drugom Balkan Spa Samitu

  • PDF

Dvočlana delegacija Specijalne bolnice „Merkur“ koju su činili dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatar i Ana Stojković, referent marketinga i prodaje, prisustvovala je Drugom Balkanskom Spa Samitu održanom u turskom gradu Češme od 04. do 07. oktobra 2012. godine u cilju usavršavanja i razmene iskustava sa drugim banjama Balkana.

Učešće na Samitu koji je odlično organizovalo Udruženja banja Turske na čelu sa predsednikom prof. dr M. Zeki Karagule uzela su Udruženja banja Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Ukrajine, kao i predstavnici Zdravstvenog, Spa i Wellness turizma sa ovih prostora.

Ispred Udruženja banja Srbije prezentaciju je održao g-din Vladan Vešković na temu „Dva veka srpskih banja-više od tradicije“.

Moto ovog skupa bio je „Imamo zajedničku istoriju, kreirajmo zajedničku budućnost“. Ideja Drugog Balkan Spa Samita je bila da svaka zemlja predstavi svoje tradicionalne načine lečenja uz korišćenje fizikalnih metoda (termo mineralne vode, blato, talaso terapija) kako u kozmetičke tako i u medicinske svhe, u modernim wellness i spa centrima.

Učesnici Samita posetili su banju Balčova  kao primer medicinskog i spa centra i obišli rehabilitacioni centar koji se tamo nalazi. Nakon toga imali su priliku da vide način poslovanja hotela Šeraton i drugih hotela sa evropskim Spa i Wellnesss centrima.

Ova razmena iskustava i primeri dobre prakse iz pomenutih zemalja svakako će biti od značaja za dalje unapređenje zdravstvene i wellness ponude Specijalne bolnice „Merkur“.

Prateći strategiju razvoja i promovisanja na inostranom tržištu ovo je bila prilika da se unaprede poslovni i prijateljski odnosi između evropskih banja čime „Merkur“ zasigurno postao deo ove velike porodice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com