Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novinari DAN-a u radnoj poseti Zrenjaninu

Novinari DAN-a u radnoj poseti Zrenjaninu

  • PDF

Dvadesetak novinara iz štampanih i elektronskih medija, kojima je zajednička aktivnost u novinarstvu praćenje agrara, članovi Društva agrarnih novinara DAN, su nastavljajući svoju bogatu ovogodišnju aktivnost,  u sredu, 10. oktobra, bili u radnoj poseti zrenjaninskoj opštini, kojom prilikom su bili primljeni u Gradskoj kući od strane novog opštinskog rukovodstva, te posetili preduzeća "Žitoprodukt", udruženja povrtara "Carska bašta" u Mužlji i u Lukinom Selu,. Sadržajan radni dan je završen posetom Ribarskom gazdinstvu "Ečka" i prisustvom početku sezone izlova ribe iz ovog jezerskog kompleksa, kao i simboličnom otvaranju pogona hladnjače u ovoj firmi.

 Poseta Zrenjaninu započela je konferencijom u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Obratili su im se čelnici lokalne samouprave i funcioneri zaduženi za oblast poljoprivrede – predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić, inače po struci dipl. inž. agronomije, njegov pomoćnik Slavko Šućurović, član Gradskog veća za resor poljoprivrede i mesnih zajednica Milan Repija i načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski i ruralni razvoj Gradske uprave u Zrenjaninu Stojan Kralj.
 Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radovan Bulajić, pozdravio je goste i upoznao ih s osnovnim podacima i karakteristikama zrenjaninskog regiona, kao izrazito poljoprivrednog područja, sa oko 220 hiljada hektara oranica. Uz osvrt na aktuelno stanje u ovoj oblasti, on je ukazao na moguće pravce razvoja i mere koje se planiraju, kako bi agrar zaista postao ono što se od njega očekuje - velika izvozna šansa naše zemlje. Predstavljajući novinarima deo razvojnih planova, on je rekao da predstoji završetak obilaznice oko grada, kao i da je u planu obnova vodenih puteva na Tisi kao i nekadašnjeg vojnog aerodroma "Ečka", kako bi poljoprivredni proizvodi sa banatskih polja brže i lakše stizali do kupaca.
Novinari su takođe obavešteni da se ove nedelje u Zrenjaninu sprovodi licitacija za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Licitacija za jednogodišnji zakup 23.000 Ha odvija se bez problema, kao i da nešto kasnija licitacija neće uticati na pripremu zemljišta za jesenju setvu.

U ime Društva agrarnih novinara Vojvodine, na prijemu u Zrenjaninu zahvalio se predsednik Društva, Branko Krstin, koji je naglasio da će predstavnici medijskih kuća sa svoje strane učiniti sve da daju pun doprinos razvoju i zamahu poljoprivrede, kako u zrenjaninskoj opštini, tako i u celoj Srbiji.

Više fotografija, možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com