Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK ozvaničio praksu za svoje studente

FIMEK ozvaničio praksu za svoje studente

  • PDF

U SPENS medija centru 16.10.2012. godine Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu potpisao je ugovore o saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu je ovim ugovorom studentima master programa “Ekonomsko – pravne studije Evropske unije” omogućio praksu i stažiranje u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i Regionalnom centru za društveno- ekonomski razvoj Banat.

Ugovor o stažiranju podrazumeva radnu praksu studenata master programa “Ekonomsko-pravne studije Evropske unije” u cilju njihovog upoznavanja sa radom u različitim sektorima navedenih agencija, kao i sa procesom uvođenja evropskih standarda u našoj zemlji u svrhu unapređenja društveno-ekonomskog razvoja teritorije Bačka i Banat.

Ugovor su svečano potpisali Dekan FIMEK-a, prof. dr Dragomir Đorđević, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar i direktorka Regionalnog centra za društveno- ekonomski razvoj Banat. Svečanom potpisivanju su prisustvovali i Andrija Aleksić, Šef Odseka za evropske poslove - Fond “Evropski poslovi” APV i prof. dr Marijana Carić, Predsednik Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koji su istakli značaj ove saradnje, kao i značaj prakse i za studente.

Master program „Ekonomsko-pravne studije Evropske unije“ razvijen je u saradnji sa Centrom za evropske studije Univerziteta u Segedinu, i finansiran je od strane Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Pomenuti master program je stavljen u okvir aktuelnog procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i kreiran je na način da posluži određenim ciljevima, a koji su u vezi sa nacionalnom strategijom i politikom. Program je osmišljen tako da ostvari složen skup ciljeva na više različitih nivoa, i u sledećim okvirima: Profesionalna podrška nacionalnoj strategiji za EU integracije; Izgradnja institucionalnih kapaciteta i Razvoj profesionalnih veština, odnosno razvoj mladih stručnjaka koji su osposobljeni za izradu i implementaciju najrazličitijih evropskih projekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com