Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Predstavljeni rezultati projekta održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora

Predstavljeni rezultati projekta održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora

  • PDF

Rezultati projekta „Održivi razvoj NP Fruška gora“predstavljeni su u sredu, 31. oktobra na pres konferenciji u Turističkoj organizacije Srbije. Državni sekretar zadužen za resor turizam u Ministarstvu finansija i privrede, dr Goran Petković uputio je čestitke Kamping asocijaciji Srbije i holandskim organizacijama na uspešnim rezultatima, na odličnom opremanju ne samo kampa u Nacionalnom parku Fruška gora, već pored osnovne šumarske i zaštitarske delatnosti, i na brojnim novim aktivnostima koje se odnose na menadžment i organizaciju posetilaca NP.

-Ministarstvo će nastaviti da podržava projekteodrživog razvoja, obeležavanjatematskih staza, staza zdravlja, vizitorskih centara, opremanju kampova i karavana - izjavio je Petković i dodao da je u proteklih nekoliko godina Ministarstvo neposredno učestvovalo u projektima revitalizacije postojećih i izgradnju novih kampova u Srbiji.

-Nadamo se da će ovakav trend uticati i na drugu obalu Dunava prema centralnoj Srbiji, posebno zato što je ovaj vid turizma sve popularniji na međunarodnom turističkom tržištu i potražnja je velika - zaključio je državni sekretar.

Kamping asocijacija Srbije i udruženje građana BUM realizovali su projekat "Održivi razvoj NP Fruška Gora" u saradnji sa NP Fruška gora, Zavodom za zaštitu prirode Vojvodine i dve holandske organizacije, Ameko i Stidit u okviru programa holandske vlade namenjen razvoju održivog turizma.

Ministarstvo finansija i privrede, Sektor za turizamje izdvojilo sredstva za izvođenje radova u eko kampu NP Fruška gora u ukupnom iznosu od 2.400.000 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com