Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za žene

Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za žene

  • PDF

Srbija je od 4. do 16. decembra ove godine, domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za žene. Pored Novog Sada, koji će u velikoj dvorani SPENS-a biti domaćin reprezentacijama Hrvatske, Nemačke, Mađarske i Španije, prvenstvo će se odvijati u još tri grada, pa će se tako utakmice po grupama istovremeno igrati u Sportskom centru Čair u Nišu ( Švedska, Francuska, Danska i BJR Makedonija), Sportskoj hali Milenijum u Vršcu (Rumunija, Crna Gora, Rusija i Island) i u Kombank areni u Beogradu (Norveška, Ukrajina, Srbija i Češka).

Prvenstvo će se u Novom Sadu odvijati u periodu od 04. do 13. decembra 2012. godine, gde će se održavati prva i druga runda takmičenja. U okviru takmičenja po grupama, u okviru grupe C, u Novom Sadu će se 4. decembra u 18,15h sastati Nemačka-Španija, a u 20,15h Hrvatska-Mađarska. Drugo kolo igra se 5. decembra, a od 18,15h sastaju se Španija-Hrvatska i u 20,15h Mađarska-Nemačka. Utakmice poslednjeg kola u grupi C zakazane su za 7. decembar, kada se od 18,15h sastaju Mađarska-Španija i 20,15h Hrvatska-Nemačka.
U drugoj rundi takmičenja,  od 09. do13. decembra, najboljim  ekipama iz grupe C, pridružiće ekipe koje su se kvalifikovale iz grupe D u Vršcu. Organizatori,Rukometni Savez Srbije i Evropska Rukometna Federacije (EHF), predvideli su da se finalna utakmica prvenstva održi u nedelju, 16. decembra 2012. godine, u Kombank areni u Beogradu Turistička organizacija Grada Novog Sada je uz podršku Grada i Lokalnog organizacionog odbora pripremila niz aktivnosti koje obuhvataju razgledanje grada i Petrovaradinske tvrđave (uključujući i Muzej Grada Novog Sada, sa podzemnim vojnim galerijama) za reprezentacije, delegate Evropske rukometne federacije i sudije.
Sa velikim zadovoljstvom Turistička organizacija Grada Novog Sada priprema NAVIJAČKU ZONU “Fan zone” u centru grada, na centralnom gradskom platou u periodu od 03. do 14.
decembra 2012. godine. Navijačka zona biće otvorena svakog dana od 9h do 24h. U okviru navijačke zone će se pored brojnih vinarija i drugih proizvođača hrane i pića posetiocima predstaviti autentični suveniri i zanatski proizvodi. Bogatim muzičkim programom i nizom drugih zanimljivih programa u navijačkoj zoni, Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) će predstaviti najzanimljiviju turističku ponudu Srpske Atine.
Prema rečima direktora TONS-a, Dragana Nedeljkovića, ovo je izazov za koji je Turistička organizacija grada spremna i unapred se raduje druženju sa našim gostima.
Posebno raduje i činjenica da je prodaja karata za utakmice u Novom Sadu krenula odlično i da je kapacitet SPENS-a skoro u potpunosti rasprodat. Prema informacijama iz Rukometnog saveza Srbije i iz “Ticket servisa”, najveći broj karata su kupili navijači iz Mađarske.
Evropsko prvenstvo u rukometu za ženeprvi put održano je 1994. godine u Nemačkoj, uz učešće svega dvanaest reprezentacija. Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji EP u rukometu za žene, izdvajaju se sledeće reprezentacije: Norveška sa 8 medalja (5 zlatnih, 2 srebrne, 1 bronzana), Danska sa 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne), Mađarska 3 medalje (1 zlatna, 2 bronzane).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com