Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Fakultet tehničkih nauka promovisao petnaestohiljaditog diplomiranog inženjera

Fakultet tehničkih nauka promovisao petnaestohiljaditog diplomiranog inženjera

  • PDF

Svečana promocija i dodela diploma master inženjerima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održana je u subotu, 08.12.2012. godine sa početkom u 10 časova u Amfiteatru A2 “Milutin Milanković”, a promovisani su inženjeri iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i računarstva, građevinarstva, saobraćaja, arhitekture, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, grafičkog inženjerstva i dizajna, zaštite životne sredine i zaštite na radu, mehatronike i master inženjeri geodezije i geomatike.

Za 52 godine postojanja Fakulteta tehničkih nauka upisano je 58. 414 studenata, a ukupan broj diplomiranih inženjera je 15.078.
Petnaestohiljaditi student koji je diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka je Goran Krajoski i on je promovisan ovom prilikom. Goran je master inženjer elektrotehnike i računarstva, osnovne akademske i master akademske studije završio na studijskom programu računarstvo i automatika, smer automatika i upravljanje sistemima, sa prosečnom ocenom 9,63.
Na promociji su nagrađeni i najbolji studenti promocije. Najbolji student Fakulteta tehničkih nauka u ovoj promociji je Stefan Nikolić, master inženjer elektrotehnike i računarstva, osnovne akademske i master akademske studije završio na studijskom programu Računarstvo i automatika - smer Primenjene računarske nauke i informatika za 5 godina i 0 meseci, sa prosečnom ocenom 10,00.
Najbolji studenti Fakulteta tehničkih nauka po oblastima su: Branislav Stevanović, mašinstvo; Siniša Suzić, Energetika, elektronika i telekomunikacije; Ivana Rajković, saobraćaj; Marko Banović, Inženjerski menadžment; Mihaela David, Grafičko inženjerstvo i dizajn; Milijana Jaćimović, Inženjerstvo zaštite životne sredine i Dragan Vlah, Mehatronika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com