Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Dobra vest: EXIT o(p)staje uz promene

Dobra vest: EXIT o(p)staje uz promene

  • PDF

EXIT 2013. biće održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, od 10. -14. jula. Trajanje festivala biće produženo na 5 dana, dok će sam festival doživeti značajna koncepcijska unapređenja.Ovo je osnovni i najvažniji zaključak izrečen na konferenciji za novinare povodom EXIT-a 2013., održanoj u utorak, 12. decembra 2012. godine u Domu Omladine u Beogradu, koja će obradovati brojne ljubitelje muzike, ali i sve one koji su od ove manifestacije dobro zarađivali tokom njegovog održavanja.

-EXIT festival je u prethodnih 12 godina prešao dug put. Od nultogEXIT-a i 100 revolucionarnih dana na novosadskoj plaži, do jednog od najvećih svetskih i evropskih muzičkih festivala i najznačajnijih srpskih brendova -  istakao je Dušan Kovačević, strateški direktor i jedan od osnivača festivala i dodao:  - Festival je postao i jedan od važnih motora ekonomskog razvoja Novog Sada. Svake godine, posetioci EXIT-a doprinose srpskoj turističkoj privredi sa oko 15 miliona eura. Procena je da su na ovaj način, posetioci festivala, „investirali“ u Srbiju preko 100 miliona eura, a da će u narednih 10 godina festival privući još veća devizna sredstva.
Na konferenciji je posebno posebno istaknut doprinos EXIT-a promeni imidža Srbije, čije je poboljšanje identifikovano kao jedan od ključnih faktora za povećanje stranih investicija i ekonomskog oporavka. Novinar Economist-a, najprestižnijeg svetskog ekonomskog časopisa izjavio je: „Ono što je EXIT uradio za promenu imidža Srbije u svetu nikada nijedna PR kompanija ne bi uspela, ma koliko novca bilo uloženo u taj PR“.
-I pored svega navedenog, jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora da iznova preispituje sebe, da se promišlja, menja, ponekada radikalno (kroz revoluciju) ponekada odmereno (kroz evoluciju). Promene su jedina konstanta koja postoji  i mi im idemo u susret. Verujemo u promene i polazimo sami od sebe - izjavio je Miloš Ignjatović, marketing direktor i jedan od osnivača festivala.
 Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO Evropske festivalske asocijacije izjavio je:
-Exit 2013. će zadržati sve dobre atribute prethodnih izadanja, ali će veliki deo festivala doživeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Petrovaradinske tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.
-Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala. Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi stejkholderi, biće pozvani da učestvuju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti. Namera je da festival postavimo kao open source za sve kvalitetne kreativne inicijative u zemlji i inostranstvu, a sve u cilju njihovog integrisanja u dalji rast i razvoj osnovne ideje i filozofije EXIT festivala -  - dodao je Milivojev.
U skladu sa dosadašnjom praksom, verni posetioci koji se tradicionalno odlučuju da već u decembru kupe ulaznicu za festival, prvi će moći da po najpovoljnijoj ceni od 4.990 dinara dođu do petodnevnog paketa ulaznica. Prodaja ulaznica za Exit Tribe je počela i traje do 25.12.2012.
Svi ostali koji do sada nisu bili na Exit-u ili su svoju ulaznicu kupovali u slobodnoj prodaji moći će da već 21.12.2012. od 12h takođe dođu do svojih ulaznica po najpovoljnijoj ceni od 4.990 dinara. Veoma limitiran broj ulaznica po ovoj ceni biće dostupan preko web sajta gigstix.com. Najbrži i najodlučniji će na taj način doći do ulaznice sa popustom od skoro 60% u odnosu na punu cenu paketa koji će biti dostupan u danima pred festival. Puna cena za Exit 2013. će iznositi 11.990 dinara.
Autor teksta: Jelena Galetin

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com