Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Proradili ski centri na Staroj planini i Torniku

Proradili ski centri na Staroj planini i Torniku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Posle Kopaonika gde je skijaška sezona staretovala 6. decembra, ski sezona otvorena je u četvrtrak, 13. decembra na Staroj planini, a sledećeg dana i na zlatiborskom skijaškom centru Tornik. Tako su sada, zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima za skijanje, u funkciji sva tri najveća skijaška centra u Srbiji pod kontrolom JP Skijališta Srbije.

U ski centru Stara planina zvanični početak skijaške sezone obeležilo je prohladno, ali sunčano vreme, sa dobro utabanim stazama. Sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad već nekoliko dana, a za sve koji dođu na najveću planinu jugosistočne Srbije, biće u funkciji osmosedežna gondola za tri pripadajuće staze (7, 7a i 7b). Za najmlađe i skijaše početnike pripremljen je dečiji park sa pokretnom trakom. Za vreme ski openinga, koji traje od 13. do 16. decembra, Skijališta Srbije na Staroj planini odobravaju popust od 50 posto na cenu ski karte. Poludnevna ski karta sa popustom od 50 odsto košta 410 dinara, jednodnevni ski pas je 625 dinara, dok dvodnevni ski pas sa popustom iznosi 860 dinara. Trodnevna ski karta tokom openinga košta 1285 dinara, a četvorodnevna 1630 dinara. Visina snežnog pokrivača na Staroj planini je oko 50 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama do 30 centimetara. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima i sistemima za veštačko osnežavanje ski sezona u centru Tornik na Zlatiboru počinje u subotu 15. decembra. Iako je početak sezone najavljen za 20. decembar, Skijališta Srbije će pet dana ranije otvoriti staze Tornika za sve ljubitelje skijanja i posetioce, po mnogima, najleše srpske planine. Visina snežnog pokrivača van staza na Zlatiboru je blizu 45 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama 20 centimetara. Za prve skijaše radiće šestosedna žičara, ski lift „Krnevo plandište“, kao i pokretna traka za decu i skijaše početnike. Pripremljene su staze Čigota, Tornik i Ribnica, a radiće i tjubing staza.
Zvaničan ski opening na Torniku na Zlatiboru održaće se od 20. do 23. decembra, kada će biti odobreni popusti od 50% posto na ski karte.
U ski centru Kopaonik od danas su puštene u rad još tri žičare. Pored Pančićevog vrha i Karaman grebena, za prevoz skijaša na raspolaganju su instalacije Malo jezero, Krst i Mašinac. Trenutno su ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju 8 staza i ski puteva, na kojima je visina utabanog snega oko 50 centimetara. Sistemi za veštačko osnežavanje su u funkciji i u narednom periodu, kada se steknu uslovi za bezbedno skijanje, u rad će biti pušten veći broj staza. Inače, tokom trajanja „Ski openinga“, od 6. do 9. decembra, u ski centru Kopaonik skijalo je više od 4. 000 skijaša.
Skijališta Srbije uvela su tzv. “Porodičnu nedelju” koja je namenjena svima koji žele u okviru svoje porodice da provedu sedam dana u nekom od ski centara na Kopaoniku, Staroj planini ili Torniku. Tako će se na Zlatiboru, u toku Porodične nedelje, od 20. do 27. januara 2013. godine, uz popust od 50 odsto na cenu ski pasa, nuditi i popust od 15% na sedmodnevne porodične pakete. Partneri Skijališta Srbije u ovoj akciji, u istom vremenskom periodu, nude popust na usluge smeštaja, rentiranja ski opreme i ski škole. Porodični paketi mogu se rezervisati putem telefona 011/222 3966 ili emaila Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili se mogu, po povlašćenim cenama, kupiti na bilo kom prodajnom mestu Skijališta Srbije. Smeštaj, usluge ski škole i rentiranja ski opreme potrebno je rezervisati direktno kod nekoga od partnera Skijališta Srbije u ovoj akciji.
Na Kopaoniku ćeu pomenutom periodu 15% popusta na smeštaj nudity hoteli Anđela, Junior, JAT, Ozon, JollyKop i Rtanj . Škole skijanja La scoula di schi i ski rentapružaće usluge uz 15% popusta na rentu opreme i grupne časove, a Snow Stars Team čak 20% popusta.
Hotel Stara planina će za vreme Porodične nedelje nuditi 15% popusta na promotivne pakete, a u istim procentima su im se pridružila Ski škola i renta ski opreme Snow Sports Academy.Top of Form Skijališta Srbije će obezbediti 50% popusta na sve ski pasove kupljene u ovom periodu, a koji započinju i završavaju od 20. - 23. decembra 2012.
Pored ovoga, u ovom periodu, planirani su cenovni popusti za usluge smeštaja, kao i besplatan autobuski prevoz od centra Zlatibora do Tornika. Popuste od 15 % zainteresovani skijaši imaće u hotelu President
(kapacitet 15 smeštajnih jedinica) i Vila Žunić (5 soba)5 soba, a u istom iznosu davaće popuste Sport servis škola skijanja i ski renta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com