Wed01202021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back KULTURA MUZIKA Koncert Kulturnog skloništa revija mladih talenata

Koncert Kulturnog skloništa revija mladih talenata

  • PDF

Prvi, iliti zimski koncert Centra za muzičko obrazovanje „Kulturno sklonište“ za školsku 2012/13. godine, održan je u utorak, 18. decembra u novosadskom Studiu „M“. Dvo i po časovni nastup učenika, uz malu podršku njihovih profesora, ispunio je do poslednjeg mesta salu, a prisutni su mogli da uživaju u ranovrsnom programu čiji je imenitelj bio stari dobri rock’n’roll.

Ukratko, moglo bi se reći da je to bio „Prvi glas Srbije“ i „Ja imam talenat“ u jednom. Nastupili su polaznici škole raznih smerova i uzrasta, i to oni koji su se najviše istakli (bili najvredniji) u pretodnom periodu.
Koncert je počeo nastupom najmlađih, a solisti Mateja Romić i Luka Pejin optevali su „Razbole se lisica“ i učestvovali u izvođenju „We will rock you“ grupe Quin. Svoj nastup su zatim nastavili ispred bine, gde su do kraja koncerta pratili igrajući u ritmu roka.
Te večeri predstavili su se u najvećem broju gitaristi, verovatno i zbog toga što je ovaj smer ima najviše polaznika: Filip Nadaški, Miroslav Mandić, Filip Obradović-Gačević, Vladimir Mišković, Aleksa Babić, Milica Belić, Filip Dutina, Aleksandar Pavlić, Ognjen Čolić, Darko Dulić, Marko Balać i Vukašin Čečović. Publika je pozdravila aplauzima sve izvođače dok su posebno oduševili virtuoznim sviranjem Aleksa Babić, koji je sa svojim profesorom, Aleksandrom Šukovićem majstoriski odsvirao „Scarified“, dok je Vukašin Višković podelio sa prisutnima čarobne zvuke bendža i sa Power Jimmy-jem odsivirao „Dueling Banjos“instrumental Arthur "Guitar Boogie" Smith-a.
Basisti: Relja Dukić, Marko Blažin, Dražen Radovan i trojac Marko Balać, Slobodan Većkalov i Željko Stanivuk, koji je sa profesorom Vladom Samardžićem izveo bass varijantu hitova Stive Vonder-a „Isn’t She Lovely“, „Master Blaster“ i „I Wish“ i pobrao veliki aplauz.
Vokali predvođeni sjajnom profesoricom pevanja Svetlanom Cecom Paladom, bili su najprisutniji i na sceni pratili sve što je podrazumevalo glasovnu podršku. Neda Mijić, Jovana Stanković, Damjana Čabarkapa, Gala Gekić, Milica Vujić, Stefan Velja pokazali su ne samo veliki potencijal svojih glasova već i ozbiljan scenski kapacitet kojem se samo na ovakvim mestima i sa ovakvim nastupima može pomeriti granica. 
Nikola Rončević se predstavio u kompletnom izdanju izvođenjem kompoziciju za koju je napisao i muziku i tekst, svirao gitaru i pevao.
Bubnjari Dragan Radulović, Ognjen Janjetović i Petar Banjac podržavali su svoje kolege iz pozadine, a posebno impozantan u svakoj numeri u kojoj je podržavao mlade talente, bio je ritam koji je davao Ivan Fece Firči.
Sve u svemu profesorski sekstet u sastavu Svetlana Palada-vokal, Aleksandar Šuković-gitara, Vlada Samardžija-bass, Branislav Tomić-klavijature i Ivan Fece Firči-bubnjevi, predvođeni gitaristom i koncertmajstorom Petrom Jelićem mogu da budu zadovoljni.
Mogu da budu zadovoljni brojem i predanošću polaznika škole, koji su pokazali u svojim nastupima visok potencijal i želju za radom. Poseban predkoncertni i koncertni ambijent, sa donošenjem, montiranjem, štimovanjem instrumenata i opreme, nikome nije padao teško i celo veče je prošlo u sinhronizovanim i bez tenzije smenjivanju nastupa jednim za drugim.
Zadovoljstvo je bilo slušati hitove: „Living on the Prayer“ (Bon Jovi), „Don’t Cry“ (Guns N' Roses), „Smells Like Teen Spirit“ (Nirvana), „So Far Away“(Avenged Sevenfold),„Next to Me“ (Emeli Sande), „Nobody’s Perfect“(Jessie J), „Monday Morning“(Melanie Fiona), „Monay for Nothing“(Dire Straits)i domaćih „Kuća za spas“(Neverne bebe) i „Ljubavna“ (Parni valjak), kojima se mlada generacija uvodi u svet dobrog i kvalitetnog zvuka.
Pomoć profesionalnih vokala Petra Živkovića „Nasty Michael“ i Igora Gnendingera, doprineli su da koncert Centra z amuzičko obrazovanje „Kultrunog skolništa“ zvuči jako, jako dobro.
Više fotografija možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar