Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Osma izložba turističkih publikacija Srbije 2012.

Osma izložba turističkih publikacija Srbije 2012.

  • PDF

Osma Izložba turističkih publikacija Srbije 2012. održana nedavno u Kruševcu, bila je sjajna prilika da se sagleda dokle smo stigli u tom, vrlo važnom segmentu turističke privrede u našoj zemlji. Tokom tri dana trajanja ove manifestacije, predstavilo se 45 turističkih organizacija sa publikacijama koje su štampane u prethodne dve godine, a najkreativniji, u više kategorija, dobili su zaslužene nagradežirija koji su sačinjavali predsednik Dragoslav Gogić novinar RTS-a i članovi Radovan Vučković, dizajner, Miroslav Miladinović, grafičar i Maja Danilović predstavnik Grada Kruševca.

 Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, privrede, turizma i kulture Grada. Direktor Turističke organizacije Kruševac Marina Jovanović, pozdravila je prisutne, zahvalila im se što su se u velikom broju pojavili na izložbi i poželela im prijatan boravak u Kruševcu. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, poželo je svim prisutnima još više uspeha na ovakvim i sličnim manifestacijama, rekavši: "Vaš rad, vaše publikacije u velikoj meri doprinose razvoju Srbije, privlačenju stranih investitora i svih drugih koji žele dobro našoj domovini. Sve naše prirodne lepote, ako nisu dobro prezentovane ostaće neotkrivene za mnogo, mnogo ljudi, a vaše izložbe i razmena ideja to će onemogućiti".
Otvaranje Izložbe je pratio prigodan muzički program učenika Muzičke škole „Stevan Hristić“, da bi, potom, nagrade slavodobitnicima u kruševačkom pozorištu uručili v.d. direktorka Turističke organizacije Kruševca, Marina Janković i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.
Turistička organizacija opštine Vršac, pored 45 drugih organizacija koje su učestvovale na takmičenju, dobila je prvu nagradu za višelisnu publikaciju “Vršac lepa varoš” i drugu nagradu za audio video prezentaciju “TOP ruralni doživljaj Vršca”.
Turističkoj organizaciji Grada Niša, koja će od januara biti domaćin obeležavanja jubileja 1700 godina Milanskog edikta, pripalo je više nagrada u više kategorija. Predstavnici Turističke organizacije Grada Niša Marko Đorđević i Miloš Mladenović nose pozitivne utiske iz Lazarevog Grada u Grada Cara Konstantina i obećavaju da će se potruditi i učiniti sve kako bi grad Niš spremno dočekao i ispratio taj veliki jubilej, kao i mnoge druge manifestacije u gradu na Nišavi.
  Nagrađeni Turistički vodič opštine Odžaci štampan je na 56 strana i u njemu su obuhvaćeni svi turistički potencijali opštine Odžaci, uz kratak opis turističke ponude koja će biti dobra osnova za rad u 2013. godini. Turistički vodič je izašao iz štampe početkom ove godine, a pripremu teksta, dizajna i pratećeg materijala uradili su zaposleni u Turističkoj organizaciji. Direktor TO Odžaci Vladimir Ignjatović je tim povodom rekao da je žiri imao velike muke da u mnoštvu dobrih publikacija odabere one koje zaslužuju nagrade, da je izuzetno zadovoljan što su Odžaci osvojili nagradu u jakoj konkurenciji gde su se takmičili sa gradovima i opštinama koje su u promociju turizma uložile mnogo više sredstava. Ova nagrada za njih predstavlja i određeni kontinuitet, jer je peta u nizu za tri godine, ali je svim zaposlenim u TO Odžaci najbitnije da svoju opštinu promovišu na pravi način.
 Gradska turistička organizacija Kragujevca, uspešan organizatopr mnogih turističkih manifestacija, u konkurenciji 45 turističkih organizacija osvojila je drugu nagradu u kategoriji „Jednolisna turistička publikacija“ za flajer „Prva prestonica moderne Srbije”, drugu nagradu u kategoriji „Turistička mapa“ za espanda karticu i treću nagradu u kategoriji „Audio-video publikacija“ za film o seoskom turizmu u okolini Krgujevca.
  TSO Raška je, u jakoj konkurenciji, dobila je prve nagrade u kategorijama Turistička mapa i Audio-video prezentacija.
Tokom trajanja manifestacije, zainteresovani gosti su bili u prilici da upoznaju najznačajnije znamenitosti grada, kao i wellness i spa centar u Specijalnoj bolnici u Ribarskoj Banji.
  Evo i kompletnog spiska nagrađenih turističkih organizacija po kategorijama.
Jednolisna turistička publikacija: 1. Turistička organizacija Niš; 2. Turistička organizacija grada Sombora, Gradska turistička organizacija Kragujevac; 3. Turistička organizacija grada Loznice i
Turistička organizacija opštine Negotin.
  Višelisna turistička publikacija do 50 stranica: 1. Turistička organizacija Vojvodine; 2. Turistička organizacija Niš, 3. Turistička organizacija opštine Negotin i Turistička organizacija Knić.
Višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica: 1. Turistička organizacija opštine Vršac;
2. Turistička organizacija opštine Odžaci; Turistička organizacija Niš; 3. Turistička organizacija opštine Knjaževac i Turistička organizacija grada Jagodina.
  Dopunski promotivni material: 1. Turistička organizacija grada Leskovca; 2. Turistička organizacija grada Sombora; Turistička organizacija opštine Kuršumlija; 3. Opštinska organizacija za turizam i sport OTIS Aleksinac i Turistička organizacija Oplenac Topola. Turistička mapa: 1. Turističko-sportska organizacija Raška; 2. Gradska turistička organizacija Kragujevac; 3. J.U. Turistička organizacija Dimitrovgrad.
 Najoriginalnija turistička publikacija: 1. Turistička organizacija Niš; 2. Turistička organizacija Bor; 3. Turistička organizacija opštine Ljig i Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac. Audio-video publikacija: 1. Turističko-sportska organizacija Raška; 2. Turistička organizacija opštine Vršac; Turistička organizacija grada Zaječar; 3. Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ Batočina i Gradska turistička organizacija Kragujevac.
 Web sajt: 1. Turistička organizacija opštine Brus; 2. Turistička organizacija Veliko Gradište;
3. J.U. Turistička organizacija Dimitrovgrada.
Specijalna priznanja van kategorija uručena su Turističkoj organizaciji opštine Trebinje za regionalnu saradnju u turizmu, Turističkoj organizaciji Aleksandrovac za promociju vinskog turizma, Turističkoj organizaciji Niš za originalan nastup u svim kategorijama i Turističkom društvu Grocka za uspešnu poslovnu saradnju.
Više fotografija možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com