Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Ski opening za vikend na Torniku uz popust

Ski opening za vikend na Torniku uz popust

  • PDF

Prvi ovogodišnji “ozbiljniji” sneg na Zlatiboru pao je 2. decembra i najposećeniju planinu sa  25 cm obojio u belo. Padao je i kasnije, što je još važnije, zadržao se, pa je ovakva situacija doprinela da JP Skijališta Srbije ranije nego što su predviđala počnu pripreme za skijašku sezonu 2012/13.

Žice su proradile 15. decembra, a pet dana kasnije, kako je bilo i najavljeno, startovao je tzv. Ski opening na Torniku, koji će trajati do nedelje, 23. decembra. Svi koji se budu u to vreme našli u Skijaškom centru Tornik, imaju pravo na popust ski karti u iznosu od 50 odsto.  Skijališta Srbije su obavestila da je visina snežnog pokrivača van staza blizu 45 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama 20 centimetara. Za prve skijaše radiće šestosedna žičara, ski lift „Krnevo plandište“, kao i pokretna traka za decu i skijaše početnike. Pripremljene su staze Čigota, Tornik i Ribnica, a radiće i tjubing staza.
Ski centar „Tornik" nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor, do kojeg se može doći sopstvenim prevozom ili kombi vozilima Turističke organizacije ili tamošnjih turističkih agencija. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.
U ski centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.
I na kraju, ono što je za većinu najvažnije, za razliku od nekih drugih, Ski centar Tornik ima svoj sopstveni parking.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com