Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novi Sad,odbojkaški centar sveta

Novi Sad,odbojkaški centar sveta

  • PDF

Treći po redu Novogodišnji međunarodni festival odbojke za mlađe kategorije, biće održan od 03. do 05. januara 2013. godine u Novom Sadu. Tim povodom, u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada, upriličena je konferencija za novinare, na kojoj su prisutni predstavnici medija imali prilike da se detaljnije upoznaju sa sadržajem i satnicom ovog jedinstvenog festivala odbojke kod nas, a i u svetu.

-Novogodišnji festival odbojke je manifestacija koja sublimira sve ono što podržava Gradska uprava za sport i omladinu. To je omladinski festival koji promoviše sport, neguje vrednosti koje mladi treba da usvoje, a ujedno je i manifestacija zahvaljujući kojoj veliki broj gostiju upoznaje Novi Sad. Zato Grad čvrsto stoji iza ovog turnira – izjavio je Predrag Svilar, Član Gradskog veća za sport i omladinu.
Ovaj turnir predstavlja najveći odbojkaški turnir za mlađe kategorije na svetu jer na njemu svake godine učestvuje preko 120 ekipa i preko 2500 takmičara iz zemlje i sveta. Inače, na turniru se nadmeću dečaci i devojčice u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Do sada su učešće imale ekipe iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Češke, a za ovu godinu su se već prijavile ekipe iz ovih već pomenutih zemalja, kao i iz Rusije.
Organizatori turnira su Odbojkaški savez Vojvodine i Odbojkaški savez Grada Novog Sada. Prema rečima Jugoslava Spasića, člana organizacionog odbora Festivala i generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Vojvodine, podršku turniru su pružili Grad Novi Sad, Turistička organizacija Grada Novog Sada, Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, proizvođač sportske orpeme Gala, Cveteks i brojni drugi.
Rajko Kijac, član Organizacionog odbora Festivala i predsednik Skupštine Odbojkaškog saveza Vojvodine je naveo je da će se turnir odigrati u 9 hala na teritoriji Novog Sada, na 22 terena. Biće odigrano preko 400 utakmica, i angažovano 100 odbojkaških sudija, 120 volontera itd.
Nemanja Protić iz Turističke organizacije Grada Novog Sada i član izvršnog odbora Festivala, istakao je da je Turistička organizacija Grada Novog Sada ima veliko zadovoljstvo i privilegiju da bude deo organizacije jednog ovakvog turinira koji pretenduje da bude najveći odbojkaški turnir u Evropi i Svetu.
-Želimo da svim učesnicima predstavimo Novi Sad na najbolji način kako bi nam oni ponovo došli. U okviru vantakmičarskih aktivnosti organizovano je turističko razgledanje grada, žurka, besplatno kupanje na bazenima Spens-a, okrugli sto za trenere i vođe ekipa, a pripremljeni su i paketi promo materijala Novom Sadu - obavestio je Nemanja Protić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com