Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Покренут веб сајт образовног туризма

Покренут веб сајт образовног туризма

  • PDF

Министарство привреде и финансија Републике Србије, обавестило је да је покренут Веб сајт www.obrazovniturizam.rs,који ће представљаће одличну платформу за промоцију образовног туризма, а временом ће постати платформа за развој ове специфичне туристичке гране која повезује образовање и туризам, као и за умрежавање организација које спроводе активности у Србији започете заједничким УН програмом “Одрживи туризам у функцији руралног развоја”.

Веб сајт за образовни туризам је доступан на српском и енглеском језику,нуди обиље информација о туризму за децу и омладину и садржи образовну компоненту, као и информације о  дестинацијама на којима се развија. Општи утисак о дестинацијама може се стећи кроз галерију која осликава део активности које се одвијају на образовно-туристичким локацијама.
Почетна страна и странице засебних дестинација редовно ће се ажурирати вестима и информацијама о текућим активностима.
На сајту су такође представљене и институције које су подржале развој дечијег и омладинског образовног туризма.
Сајт ће, за почетак, администрирати "Пријатељи деце Србије", организација која је била партнер програма УНИЦЕФ-а у постављању основа образовног туризма.
Након што представници дестинација које је заједнички УН програм подржао успоставе кластер образовног туризма, кластер ће преузети администрацију сајта. У оквиру кластера биће дефинисан сет критеријума чије ће испуњавање омогућити осталим организацијама широм Србије да се укључе, и такође се нађу и на веб сајту.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com