Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Novosti iz JP Skijališta Srbije

Novosti iz JP Skijališta Srbije

  • PDF

Besplatne kacige uz dečiju ski kartu na Kopaoniku
U želji da podignu sigurnost i bezbednost dece na stazama na Kopaoniku na još viši nivo, Skijališta Srbije su od ove sezone obezbedila besplatno korišćenje kaciga za najmlađe skijaše i bordere. Mališani će kacige moći da preuzmu uz kupovinu dečije ski karte i da ih koriste, potpuno besplatno, za vreme važenja ski karte. Kacige se preuzimaju u prodajnom mestu „Žica“ u ski centru Kopaonik, gde se i vraćaju nakon završetka skijanja.

Upotreba zaštitne kacige obavezna za decu starosti do 14 godina, a preporučuje se i ostalim skijašima i borderima. Takođe, svi mališani koji uče skijanje ili vožnju borda, obavezno moraju nositi prsluke-markere, koje dobijaju u odabranoj ski školi, kako bi bili što učljiviji na stazama.
I ove godine prodajno mesto u Beogradu
Skijališta Srbije su i
ove sezone obezbedili prodajno mesto ski karata u Beogradu. Kako bi svima koji žele da skijaju na Kopaoniku proceduru kupovine ski karata učinili što jednostavnijom, i ove godine za skijaše i bordere otvoreno je prodajno mesto u prodavnici Beosport u Sava Centru.
Na ovaj način omogućeno je da se na jednom mestu kupi ili servisira ski oprema i odmah kupi i ski karta. I ove sezone, sezonska ski karta i karta “10 u sezoni” kupljena za ski centar Kopaonik, važi i u ski centrima na Staroj planini i na Torniku na Zlatiboru. Prodajno mesto radi svakog radnog dana i vikendom od 10 do 22 časa.
Uz kupovinu u Maxi i Mini Maxi besplatna vožnja žičarom
JP „Skijališta Srbije“ i Delhaize Group su pripremili iznenađenje za sve kupce u Maxi i Mini Maxi radnjama. Za sve kupovine preko 1.500 dinara u Maxi i Mini Maxiju dobija se kupon za besplatnu vožnju žičarom u bilo kom ski centru. Takođe, kupovinom preko 3.000 dinara dobija se kupon u objektu Mini Maxi na Kopaoniku, a za kupovinu preko 6.000 dinara u objektima u Beogradu Super Maxi u Delta City-ju i prodavnici Alonso. Akcija traje do 10. januara, u odabranim objektima Maxi i Mini Maxi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Kraljevu, Valjevu i Čajetini. Pored toga, pet kupaca koji su ostvarili najveće račune u periodu od 28. do 29. decembra 2012. godine putem Maxi online kupvine, osvojili su popust od 50 posto na sedmodnevni ski pas u ski centru Kopaonik.
Poklon vožnja žičarom u Sat reviji
Skijališta Srbije i SAT revija, koja je u prodaji od 20. decembra do kraja januara, poklanjaju besplatnu vožnju žičarom u bilo kom našem ski centru. Kupon za besplatnu vožnju žičarom se nalazi insertovan u SAT reviji i može se iskoristiti u periodu od 19.01. do 13.02.2013. Sa kuponom se ide direktno na žičaru kojom želite da se vozite.
Besplatan WiFi u Dolini sportova
 Skijališta Srbije su u saradnji sa Telekomom obezbedila za sve posetioce ski centra Kopaonik besplatan WiFi u ovom skijalištu.Besplatan WiFi je dostupan u području Doline sportova odakle polaze žičare Pančić, Krst, Karamn greben i gde se nalazi ski vrtić.
Android aplikacija ski centra Kopaonik (SKI KOPAONIK)
Za sve one koji posete Kopaonik, a imaju Android telefone, JP Skijališta Srbije izradilo je aplikaciju "Ski Kopaonik" koja će skijašima i borderima olakšati da što pre dođu do važnih informacija, ali i do brojnih zanimljivosti. Uz pomoć te aplikacije korisnici se mogu pozicionirati na skijalištu, a u slučaju neke nezgode vrlo lako mogu dozvati pomoć. Naime, aplikacija nudi mogućnost pozivanja GSS-a ili slanja SMS za pomoć, kao i informacije o hotelima, prodajnim mestima, događajima i akcijama. Android aplikacija korisnicima prikazuje poziciju na skijalištu/stazi, vremenske prilike i prognozu za narednih 7 dana, a kroz aplikaciju vide se i kamere na skijalištu i pružaju informacije o radu žičara i prohodnosti staza.
Pomoću GPS skijaši mogu da mere pređeno rastojanje, visinsku razliku i brzinu skijanja, a svoje rezultate skijaši mogu da podele sa prijateljima preko Facebooka. Android aplikacija Skijališta Srbije je dostupna unutar Google Play Storea.
Velika posećenost skijališta u Srbiji
Ski centri u Srbiji su u toku poslednjeg dana u 2012. godini, zabeležili veliku posećenost. Na stazama ski centara Kopaonik u toku jednog dana bilo je preko 5.000 skijaša i bordera. I pored velikog broja posetilaca, zbog proširenih kapaciteta ski centra i dobre organizovanosti, skijaši i borderi nisu stajali u redu za prevoz do svojih omiljenih staza. Već treću godinu za redom, posećenost ski centara obara rekorde, što govori da su korisnici usluga Skijališta Srbije prepoznali kvalitet i trud uložen u pripremanje ski staza. Trenutno visina utabanog snega na Kopaoniku iznopsi do 40 centimetara i skijaše prevozi 20 žičara. U rad je pušten i četvorosed Gobelja, kao i nove staze koje su novina za ovu sezonu. Noćna staza Malo Jezero radi od 19:00 - 22:00h Od 03.01.2013 god. radno vreme zicara i ski liftova u Ski centru Kopaonik od 09:00 - 16:00h.
 Na skijalištu na Staroj planini visina utabanog snega na stazama je do 25 centimetara, a pored gondole i novog četvoroseda, pušten je u rad ski lift i staza Sunčana dolina.
 U ski centru Tornik na Zlatiboru za skijaše su pripremljene staze Ribnica, Čigota i Tornik, a visina utabanog snega na ovim stazama je do 30 centimetara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com