Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE VisitSerbia.org pokrenula novu turističku akciju

VisitSerbia.org pokrenula novu turističku akciju

  • PDF

Turistički portal VisitSerbia.org pokrenuo je akciju „Godišnje turističko sumiranje". Cilj akcije je da se podsetimo svih investicija i projekata koji su realizovani u protekloj godini u oblasti turizma i izaberu oni koji će imati najveći uticaj na povećanje broja turista na destinacijama u Srbiji.

Kroz ovu akciju popularni portal takođe želi da skrene pažnju javnosti da turizam postaje sve unosniji biznis u našoj zemlji i da nikada nije bilo više investicija u ovoj grani privrede nego u poslednjih nekoliko godina. U turizam ulažu značajni privrednici, mali privatnici, ali i država. Brojni donatori takođe podržavaju različite aktivnosti, a sve sa ciljem povećanja konkurentnosti i podsticaja izvoza. Država, Pokrajina Vojvodina kao i pojedine opštine, imaju različite programe podrške ovoj grani privrede, jer se kroz razvoj turizma očekuje i povećanje broja zaposlenih, razvoj ekonomije, posebno u ruralnim područjima, osnaživanje žena kao i ostajanje mladih na selu.
 Brojni lepi projekti koji su započeti i realizovani proteklih godina doprinose kvalitetnijoj turističkoj ponudi, a na ovaj način sajt VisitSerbia želi da predstavi realizovane projekte u turizmu Srbije i doprinese njihovoj većoj promociji.
Kako bi doprineli i praćenju trendova u svetskim tokovima turizma, prednost u odabiru projekata će imati oni su bazirani na principima održivog turizma: projektima u kojima je uveden održivi menadžment, ostvaruju se maksimalne društvene i ekonomske koristi za lokalno stanovništvo, jača se kulturno nasleđe i smanjuje negativni uticaj na životnu sredinu.
 Više o akciji na http://www.visitserbia.org/srpski/aktuelno/4146-godisnje-turisticko-sumiranje.html.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com