Tue03092021

Poslednja izmena:10:44:35 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad interesantniji turistima

Novi Sad interesantniji turistima

  • PDF

Turistička organizacija Grada Novog Sada obavestila je da je Srpsku Atinu tokom prethodne godine posetilo više turista nego u 2011. godini.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2012. godine, u Novom Sadu je ostvareno 220.842 noćenja (domaćih i stranih turista zajedno), što je 3,4% više u poređenju sa 2011. godinom.

Značajan porast broja gostiju zabeležen je u decembru 2012. godine, kada je ostareno 19,4% (domaćih i stranih turista) više noćenja nego u istom mesecu 2011. godine. Posmatrano pojedinačno, strani turisti su u mesecu decembru 2012. godine noćili u Novom Sadu 24,1% više nego u istom mesecu 2011. godine, dok je domaćih turista bilo više za 10,7% u istom mesecu.
Baveći se analizom dolazaka i noćenja stranih turista po zemljama iz kojih dolaze, u Turističkoj organizaciji zaključuju da je Novi Sad destinacija koja je i dalje veoma popularna u zemljama regiona (Bugarska, Ruminja, Mađarska, zemlje bivše Jugoslavije), kao i da se povećao broj dolazaka iz zemalja poput Italije i Francuske. Naravno, i dalje popularnost raste u zemljama iz kojih se nekoliko godina unazad beleži zadovoljavajući nivo turista, a to su Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Kanada, SAD, Australija, Novi Zeland, Kina.
Nastavljajući uspešne prezentacije turističke privrede Grada Novog Sada u zemlji i inostranstvu u 2013. godini, predstavnici Turisatičke organizacije pozivaju sve zainteresovane da posete štand TONS-a u Hali 4 Beogradskog sajma, u vreme trajanja 35. Sajma turizma (ITTFA) od 21. do 24. februara 2013. godine, gde će svakodnevno biti upriličene promocije turističkih potencijala ovih prostora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar