Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad predstavljen turistima na sajmu u Londonu

Novi Sad predstavljen turistima na sajmu u Londonu

  • PDF

The Times presents Destinations: The Holiday & Travel Show je vodeći sajam iz oblasti turizma B2C u Velikoj Britaniji, i ove godine proslavio je 19-tu godinu rada u Londonu na Earls Court i drugu godinu u Mančesteru. Sajam ne samo da privlači preko 50.000 posetilaca željnih novih,  neotkrivenih destinacija, nego i veliki broj izlagača iz celog sveta, kao i izuzetno veliki broj turoperatera iz Velike Britanije koji takođe izlažu na ovom sajmu.

Novi Sad kao destinacija, privukao je veliki broj posetilaca. Naročito su zainteresovani oni posetioci koji su tokom putovanja rečnih kruzera jednom ili više puta prošli kroz Novi Sad i na kratko spoznali njegove lepote. Sada žele da se vrate, vide više detalja, muzeje, galerije, centar, Petrovaradinsku tvđavu, posete neki festival ili naprosto uživaju u kulinarskim specijalitetima na čardama i salašima.
U prethodnom periodu Novi Sad je bio veoma atraktivan za omladinsku publiku iz Velike Britanije (uglavnom zbog Exit festivala), ali se putem ovog sajma Novi Sad predstavio i nešto starijoj populaciji, koja želi da poseti manastire, vinarije, restorane, prirodne  lepote Fruške gore i slično.
Ove godine, akcenat u prezentacijama Turističke organizacije Srbije stavljen je na kulturne ture, pa je u tom pravcu protekla i prezentacija koja je bila održana u subotu, 02. februara 2013. godine, gde se nakon zvanične prezentacije, prisutnima obratila čuvena britanska novinarka, poznata po tome što piše reportaže, Valerie Singleton.
Nakon prezentacije, posetioci su pozvani na štand da probaju tradicionalne srpske specijalitete, koji su inače svakog dana pripremljeni i prezentovani za posetioce štanda koji su ih degustirali sa izuzetnim zadovoljstvom.
Najviše britanskih turista je zainteresovano za dolazak u mesecima: maj, jun, jul, setembar, oktobar i novembar.
U Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada kažu da spremno dočekuju goste i da će proširivati ponude na samo sa područja opštine, već i uvezivati ih sa zanimljivom i bogatom ponudom Fruške gore, Srema, Vojvodine i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com