Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Srem dobija sertifikovan asortiman suvenira

Srem dobija sertifikovan asortiman suvenira

  • PDF

Fond Turistički klaster Srem je, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, pokrenuo projekat pod nazivom „Kreativna radionica suvenira Srema“. Projekat će biti realizovan u periodu od decembra 2012. do marta 2013. godine, na prostoru opština Sremska Mitrovica i Ruma.

Projekat je usmeren na kreiranje asortimana suvenira Srema i podršku njegovom plasmanu kroz afirmaciju umetničkih i starih zanata i tehnika  domaće radinosti. Fond turistički klaster Srem, uz podršku Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, doprineće nastojanjima da Srem dobije sertifikovan asortiman suvenira, a turistički proizvod Srema pretpostavku za razvoj. U vreme  realizacije ovog Projekta, Fond Turistički klaster Srem-Ruma i TO Sremska Mitrovica će biti nosioci aktivnosti na realizaciji projekta, a Ruma i Sremska Mitrovica i domaćini dve priredbe koje će na različite načine promovisati asortiman suvenira. Iste priredbe biće završnica Projekta u dve faze. Prva će biti realizovana već 15. februaru 2013. godine, u Restoranu „Vulin“ u Rumi, a druga u Sremskoj Mitrovici, u martu 2013. godine.
Diraktorka Fonda Turistički Klaster Srem Duška Davidović kaže da je sagledavajući stanje na tržištu suvenira, shvaćena neophodnost podrške na kreiranju savremenog i autentičnog suvenira, tehnikama domaće radinosti i starih i umetničkih zanata u kombinaciji  etno  i modernih dizajnerskih rešenja, zbog čega je i pokrenut je ovaj Projekat. Namera je, da se, pre svega,  izabere najbolje od onog što se trenutno proizvodi i pospeši prodaja suvenira na mestima koja posećuju turisti, te doprinese uspešnijem plasmanu najrazličitijih predmeta koji se generalno mogu nazvati suvenirima i koji se za sada nalaze sporadično na pojedinim turističkim destinacijama, a većim delom na tezgama lokalnih manifestacija.
Cilj ovog Projekta je da okupi što veći broj proizvođača, da podrži najkreativnija rešenja i formira asortiman koji će se brendirati i za koga će se naći mesto u najposećenijim hotelima i turističkim mestima. Projekat će u dva pravca podržati formiranje suvenira Srema i njegovog asortimana. Sa druge strane, namera je da se formira drugi, univerzalni asortiman suvenira, koji može biti postavljen kako u Sremu, tako i u bilo kom delu Vojvodine i Srbije.
Projekat ima jednog pokrovitelja, dva domaćina i više partnera, čije učešće je podjednako značajno za uspešnu realizaciju.
Partneri na projektu su: Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Regionalna ženska inicijativa "Panonka" Ruma, Restoran "Vulin" Ruma, svi članovi Upravnog odbora Fonda Turistički klaster Srem, kao i časopis TopSrbija.com.
Više možete da saznate na sajtu  www.sremturizam.org.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com