Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Dr Goran Petković otvorio 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Dr Goran Petković otvorio 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

  • PDF

Ovogodišnji jubilarni, 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvorio je državni sekretar za turizam, gospodin Goran Petković. U svom pozdravnom govoru uputio je tople reči dobrodošlice svim prisutnima i istakao da je obaveza organizatora da kroz Sajam prenesu poruku da je Srbija zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, kao i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta.

Otvaranju sajma prisustvovali su i minister kulture i informisanja Bratislav Petković, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, ministri turizma Grčke i Iraka.
Gospodin Goran Petković je istakao da je ove godine na Sajmu prisutno više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja sveta koji će ponuditi svoje turističke aranžmane za ovu godinu, i dodao da kao vodeći regionalni Sajam turizma, Beogradski sajam predstavlja idealno mesto za poslovne ljude da se susretnu sa svima koji nešto znače u turističkom i hotelijeskom biznisu u ovom delu sveta.
Ovogodišnja zemlja-partner je Nemačka, koja je prošle godine prvi put učestvovala na ovom Sajmu. Nemačka je 2013. godinu odabrala za svoju promotivnu temu, temu kulture i time se uklopila u aktivnosti Turističke organizacije Srbije, koja takođe ovu godinu promoviše kao godinu kulturnog turizma, u skladu obeležavanja XVII vekova od donošenja Milanskog edikta. Putevi kulture, ove godine će voditi Putevima rimskih imperatora, ali i nalazišta Sirmijum i Lepenski vir. Ove godine se očekuje da i Vinča zasija blistavije nego do sada. Međutim, ne bi trebali da zapostavimo ni srpska sela, jer ruralni tuizam dobija u zamahu, komfor i usluga u selima u jugoistočnoj Srbiji, Vojvodini, Zapadnoj Srbiji su već takvi da nude i onim probirljivim posetiocima mnogo zanimljivih sadržaja u uslovima koji su sasvim prilagođeni potrebama savremenog čoveka.
Pored 35. Sajma turizma na ovoj manifestaciji održava se i IX Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka (Horeca), koji predstavlja sponu između industrije i iturističke privrede, VIII Sajam suvenira “Posetite Srbiju”, koji se ove godine po treći put organizuje, sa 60 izlagača, i IVMeđunarodni sajam vina Beovajn (BEOWINE), koji je za kratko vreme dostigao broj od preko 140 izlagača iz 13 zemalja.
Organizatori su, pored vodećih manifestacija pripremili još mnogo drugih, pratećih događaja. Između ostalih, ovogodišnji Sajam turizma posetiće preko 500 studenata fakulteta za turizam i hotelijerstvo, sa različitih Univerziteta iz regiona.  
Na kraju je poželeo puno uspeha u razvoju poslovne saranje svim izlagačima, a isto tako da iskoristite i sve ono što Sajam turizma u Beogradu i sam grad Beograd imaju i mogu da ponude.
Ako se po jutru dan poznaje, već posle prvog dana sajma, može se reći da se turizam Srbije može boriti sa krizom i da može napraviti dobar poslovni rezultat. Beogradski sajam, Turistička organizacija Srbije, Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice…PKS, PKB  i, rekli bismo, svi učesnici, vinari, proizvođači suvenira i rukotvorina, dobrom organizacijom i kvalitetom programa, prikazali su mnogobrojnim posetiocima ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu, potencijal ove privredne grane naše zemlje. Tri dana za dalje dokazivanje su pred nama.
Više fotografija možete da pogledate  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com