Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srpska Atina predstavila svoje bogato kulturno nasleđe

Srpska Atina predstavila svoje bogato kulturno nasleđe

  • PDF

Turistička organizacija Grada Novog Sada je na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, tradicionalno promovisala predstavnike turističke privrede i turističke potencijale Srpske Atine. S obzirom da je tema ovogodišnjeg sajma turizma bila “Kulturno nasleđe”, Novi Sad je predstavljen kroz institucije kulture, znamenitosti, ali i neizostavne festivale po kojima je poznat i van granica naše zemlje. Novi Sad je izgradio svoj imidž kao city break destinacija, sa mnoštvom raznovrsnih ponuda koje svakom turisti pružaju bogat sadržaj i nezaboravne trenutke, zbog kojih uvek žele da se vrate.

Na štandu TO Grada Novog Sada bile su prisutne i turističke agencije koje su promovisale povoljne aranžmane za posetu gradu u toku cele godine. Prva dva dana sajma protekla su u brojnim prezentacijama filmova o Novom Sadu koje su za ovu priliku pripremili Novosadska TV, Muzej Grada Novog Sada, kao i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
Trećeg dana sajma, za predstavnike javne reči organizovana je konferencija za novinare. Tom prilikom prisutne su pozdravili predsednik Skupštine Grada Novog Sada, prof. dr Siniša Sević, članica Gradskog veća za kulturu, Milanka Brkić, član Gradskog veća za privredu, mr Goran Sečujski i direktor Turističke organizacije, Branislav Knežević.
U vreme emitovanja promotivnih filmova festivala Novog Sada, prisutne su pozdravili savetnica direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada, Aleksandra Mandarić, ispred Exit festivala Nemanja Milenković, ispred Festivala uličnih svirača, Borislav Beljanski, dok se prisutnima ispred Svetskog prvenstva u planinskom Skejtboardu – disciplina border kros, obratio Slobodan
Banović. Na kraju, predstavljen je i najnoviji projekat TONS-a, koji se priprema u saradnji sa fakultetom za sport i turizam TIMS iz Novog Sada - “Novi Sad Greeters”, o kome je više govorio asisntet TIMS-a, Srđan Milošević.
U vreme Beogradskog sajma, 22. februara 2013. godine, Turistička organizacija je bila domaćin novinarima, turističkim i PR agentima iz celog sveta u Novom Sadu. Tom prilikom, prisutni su mogli da upoznaju blagodeti grada, da uživaju u gastronomskim specijalitetima i vinima sa teritorije Fruške gore. Razlog posete ovolikog broja turoperatora, PR agenata i novinara je priprema novih turističkih aranžmana za letnju sezonu u Srbiji, uključujući promociju Novog
Sada kao turističke destinacije putem medija na svim kontinentima.
Turistička organizacija Novog Sada se i ovom prilikom zahvaljuje brojnim posetiocima i predstavnicima medija što su verno pratili rad i promocije TONS-a na Sajmu turizma u Beogradu.
Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com