Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM BANJE Merkuru nacionalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje

Merkuru nacionalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Specijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, osvojila drugo mesto u izboru za najbolje po standardima društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. Među 42 kandidata za Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koje dodeljuje Privredna komora Srbije, nagrade su dodeljene u kategorijama velikih kompanija i malih i srednjih preduzeća. U kategoriji malih i srednjih preduzeća iza prvonagrađene fabrike “SCS plus”, je Specijalna bolnica “Merkur” iz Vrnjačke Banje, zatim firma “Božić i sinovi”, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i preduzeće “Visan”.

Koncept društveno odgovornog poslovanja, “Merkur” konstantno primenjuje u svom poslovanju i na taj način daje svoj nesebičan doprinos društvu i životnoj sredini u kojoj posluje. Nagrada je dodeljena za akciju obeležavanja 14. novembra, svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, kada su organizovana predavanja o značaju pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti za učenike svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Vrnjačka Banja.
Stalni koordinator UN u Srbiji i član žirija Vilijam Infante je uručio nagradu dr Dejanu Stanojeviću istakavši da odgovorno poslovanje nije isto što i filantropija, već je to partnerstvo i dobri odnosi izmedju menadžera i zaposlenih u kompaniji, kao i kompanija i okoline u kojoj posluju.
U kategoriji velikih kompanija prvo mesto je osvojio “Hemofam”, drugo mesto je dodeljeno “Telekomu Srbije”, a slede “Henkel”, “Erste banka” i valjaonica aluminijuma “Impol Seval”.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić kazao je na uručenju nagrada u PKS da je pohvalno što postoje preduzeća koja poštuju kriterijume društveno odgovornog poslovanja i u uslovima ekonomske krize, kada su mnogi postali sebični.
Predsednik PKS Željko Sertić naglasio je da je veoma važno da kompanije koje stvaraju materijalne vrednosti, svojom društvenom odgovornošću stvore bolje uslove života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com