Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Impresije sa dodele nagrada Privredne komore Vojvodine

Impresije sa dodele nagrada Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Jednoipočasovna ceremonija dodele nagrada Privredne komore Vojvodine najuspešnijim kolektivima i pojedincima, protekla je upravo onako kako je organizator poželeo da se to desi jubilarni 50. put. Evo kako su atmosferu i čitavu ovu godišnju svečanost, koju je na kraju začinio kvintet kantautora Miodraga Miše Blizanca koktelom vojvođanskih pesama, doživeli sami učesnicim, koji su dali kratke izjave za TOPSRBIJU.

Predsednik Privredne komore Vojvodine, gospodin Ratko Filipović, bio je više nego zadovoljan po završetku svečanosti uručenja nagrada koja ne samo što je bila na vrhunskom, profesionalnom nivou, već je protekla u jako dobroj atmosferi.
-Malo sam sentimentalan. Završili smo 50-tu jubilarnu dodelu. Završili smo je na jedan, po meni, izuzetan dobar način, sa izuzetno ozbiljnom porukom da su privredne aktivnosti jako važne za naš život, da su privredne aktivnosti onih koji su uspešni u privredi, veoma značajni faktori ovoga društva, ali da ni u jednom trenutku ne treba da zboravimo da u društvu postoje i oni koji su slabiji, kojima je potrebna pomoć, posebno ako su to deca. Ta linija socijalne društvene odgovornosti kompanija i privrede u celini je nešto što je utkano u privredu Vojvodine i mislim da je ovo bio jedan jako lep spoj onih koji slave uspeh i podele tog uspeha sa svima kojima je to potrebno. Dodela nagrada je tradicionalno kruna višemesečnog rada na odabiru nagrađenih i pripremi ovog programa. To je naša uobičajena aktivnost, vrlo široka, svih naših odbora, svih naših sekretara odbora koji su u stalnim kontaktima sa privrednim subjektima, tako da mogu da procenjivanju šta se dogodilo u prošloj godini i konačno kada komisija Privredne komore Vojvodine razmatra sve predloge i potencijalne kandidate, da izaberu najuspešnije. To nikada nije lako jer je taj broj nagrada limitiran na 13,odnosno na 6, a posebno je to bilo teško ovoga puta, jer smo 50-ti jubilarni put dodelili nagradu i to je ono što je kruna i našeg rada – zaključio je gospodin Ratko Filipović.
Direktorki JP „Vojvodina šume“, Novi Sad, Marti Takač, ukazana je čast da se ispred nagrađenih zahvali Privrednoj komori Vojvodine na dobijenim priznanjima. Inspirisana svime što se u proteklih sat i po događalo u Velikoj Sali PKV, kao i posebnim počašću da govori na 50-toj godišnjici ove nagrade, imala je kratak govor koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, jer je odslikavao ambicije i volju, ne samo njenu, već i svih prisutnih, da društvenoj zajednici podare još bolje rezultate i bolju budućnost.
–Nagradu Privredne komore Vojvodine, meni kao menadžeru, shvatam istovremeno i kao nagradu svim zaposlenim u JP Vojvodina šume. Radili smo i uradili mnogo, ali ja sam sigurna da možemo mnogo više. Nije dovoljno pokazati dobar rezultat samo u jednoj godini, već se mora raditi u kontinuitetu. Uprakos svemu, mi smo naviknuti da u teškim godinama i finansijskoj krizi postižemo dobre rezultate i da sav taj posao okrenemo u pravcu i novih investicija i razvoja i ulaganja u naše zaposlene i pokušavamo da ispratimo sve evropske trendove, jer sam sigurna da je put razvoja jedini siguran, jedini koji nam može doneti kvalitet i u samom poslovanju i bolju egistenciju za sve zaposlene i porodice svih zaposlenih, a normalno onda i za Pokrajinu i Republiku. Formula uspeha je rad, rad, rad.
Pitate me kako to funkcioniše u jednom okruženju kao što je šumarstvo, lovstvo, u pretežno muškom svetu?! Ja mislim da su žene prethodnih godina dokazale da u svakom poslu ima mesta za kvalitetne profesionalne radnike, bez obzira na pol, ukoliko dobro znaju svoj posao. Na čelu ove, nazivimo je „muške“ kompanije sam već devetu godinu, ali sam od prvog dana svesna da samo timskim radom svih zaposlenih možemo da ostvarimo vrhunske rezultate.
Slobodan Radun, predsednik Kompanije „Nectar“, Bačka Palanka, rekao je da je iskreno zadivljen ovim što Privredna komora Vojvodine radi.
-Čini mi se da je to potvrda za dobra iskustva i dobru praksu, a nama privrednicima potstrek da se borimo za što veći uspeh i za što bolje uslove – izjavio je gospodin Radun, predstavnik jedne od retkih srpskih kompanija koja u vlasništvu poseduje preduzeće u Sloveniji.
Gospodin Ronald Zilvinger, generalni direktor Kompanije „Hemofarm“ AD, Vršac, je naglasio da je impresioniran velikim brojem kompanija koje uspešno posluju u Vojvodini i podvukao da mu je čast da je ispred Hemofarma primio ovakvu nagradu. On je potvrdio nastojanja vršačke kompanije da i dalje da privređuje u Vojvodini, za šta će njemu i svim zaposlenim, ovo priznanje biti dodatni motiv.
-U Srbiji se osećam kao kod kuće, volim Srbiju i ljude, koji su vrlo otvoreni, ambiciozni i elokvetnti – rekao je Zilvinger.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com